2024.02.25 13:26 Juki-onna Olvasottság: 104x
0

Mi hányszor kapnánk elő a mobilunkat, és indítanánk hívást, ha tudnánk, hogy valaki bosszút áll helyettünk az ellenségeinken? (Nem szám szerint gondoltam!)

Két idegen ember, akik keresztezik egymás életútját. Nem tudtam, hogy Stephen King regénye alapján készült a film. Mostanában úgy érzem, hogy egy kicsit fáradtak a történetei, de ez az én véleményem, lehet, hogy csak én nem vagyok elég szemfüles mostanság. Ebben a történetben annyira kevés a felkavaró jelenet, sőt bátorkodom kijelenteni, hogy nincs benne felkavaró jelenet, mármint a horror kategóriába sorolható jelenet, hogy akik nem bírják a horrorfilmeket, ők is bátran megnézhetik.

Vártam valamit a filmtől, amit nem kaptam meg. Csak egy csipetnyi borzongást. A Kedvencek temetője messze túlszárnyalja ezt a történetet. Mivel nem olvastam ezt a regényt, lehet, hogy a forgatókönyvíró nem adta át úgy a sztorit, mint ahogy kellett volna? King történeteiben (már nem olvasok tőle) érdekes, hogy sokszor gyerekek a főszereplők.

Mi hányszor kapnánk elő a mobilunkat, és indítanánk hívást, ha tudnánk, hogy valaki bosszút áll helyettünk az ellenségeinken? (Nem szám szerint gondoltam!)

Biztosan nagyon izgalmas gyerekkora volt, vagy nem. Egy kisvárosban játszódik a film, ahol egy gazdag idős úr, Mr. Harrigan (Donald Sutherland) felvesz egy felolvasó kisfiút, Craiget (Jaeden Martell). Izgalmasak ezek a kapcsolatok. Az idős úrra ilyenkor nem nehezedik annyira a magány súlya, és a kisfiú rengeteget tanul a felolvasott történetekből. A halál itt is szerepet kap mint elkerülhetetlen. A helyszín egy ódon kastély, a nehéz tölgyfaajtók, a barátságos télikert, a homályosan megvilágított szoba, a meleg, barátságos színek, mind emberközelivé és meleggé teszik a történetet, és jól érezzük magunkat itt. És egyszer jön egy ajándék, egy mobiltelefon. A két főszereplő a gondolatait osztja meg velünk a rohanó világról, ami talán összeköthető a mobiltelefonnal és az internettel, a rengeteg és néha felesleges információval. (Sok mindenben én is igazat adok, bárki is legyen ezen gondolatok szülőatyja. Sok barátom van, akik sosem néznek tv-t, este levesznek a polcról egy könyvet, és olvasnak. Azt hiszem, ez az igazi szabadság! Ott nincsenek határok. A lelkünk és az elménk szabadon szárnyalhat, bárhol is legyünk. Mostanság én sem bírom a mobilhívásokat. Mindig a legrosszabbkor hívnak, és jönnek a kérdések: Kivel vagy? Miért vagy ott? Mit csinálsz? Annyira unom!) Kinek a gondolatai ezek? Régen rajongtam King regényeiért, voltak kiemelkedő, félelmetes és, voltak szívhez szóló történetei is. Ez egy kicsit gyengécskére sikeredett, szerintem. A forgatókönyvíró és rendező is egyben (megint) John Lee Hancock, lehet, hogy rosszul kezelte ezt a történetet. (Ez olyan, mint A 22-es csapdája. Míg a regényt imádom a mai napig, a film nem tetszett nekem.) Talán a végeredmény attól függ, hogy a forgatókönyvírók és rendezők éppen milyen hangulatban vannak, hiszen ez is kihat a végeredményre. Szívhez és lélekhez szóló film, nincs benne semmi félelmetes, csak éppen súroljuk a határát. Minden szereplőknek igazán pozitív kisugárzása van, kivéve az iskolai bumburnyákot, Kennyt (Cyrus Arnold). Mindenkinek ajánlom! Jó szórakozást!

dráma | horror | misztikus

Mr. Harrigan legjobb barátja egy magányos kamaszfiú. Mikor az idős Mr.Harrigan meghal, fiatal barátja megtartja az okostelefonját, és időnként üzeneket küld Mr. Harrigannek.... több»

0