2023.03.14 17:56 Tonyka Olvasottság: 1136x
1

Ez bizony kiadta

Két dolog miatt féltem a filmtől: 1. A rendező miatt, mivel az alkotásai eléggé megosztók. Ahogyan a filmjeinek értékelése is hullámzó minőséget mutat. 2.

A mai LMBTQ hatás erőssége miatt. Nem vagyok homofób, ezt az értékelésem is jelzi, de a céltalan, propaganda jellegű direkt szájba rágást nem kedvelem. Normál határokon belül no problem. Jelentem, ezt a határt nem lépték át, egyáltalán nem volt propaganda szaga.

Ez bizony kiadta

Hála isten ez a félelmem alaptalan volt. Ehhez jött hozzá, hogy ezúttal tisztességes munkát tett le az asztalra. A szereposztás jól sikerült, ahogy a forgatókönyvre sem lehet panasz. Szürreális az egész szituáció, erre tesznek rá még a karakterek. A négy különböző ember rendesen összezavarja az embert. Elképesztően zavarba ejtő minden. Ugyan ki látott már udvarias, szinte könyörgő erőszaktevőket? Filmek sokaságában már megszoktuk, hogy a rossz az rossz, a jó meg jó. A brutális gonosztevők egyértelműen kommunikálnak, cselekednek. Jelen esetben meg teljesen emberi módon, kétségbeesve próbálják rávenni az áldozatokat a mindent meghatározó döntésre. Általam sosem látott pillanatok, mikor a „rosszak” saját áldozatuk árán akarnak meggyőzni. Ezt az apróságot vehetjük csavarnak, de minimum nagyon meglepőnek. Nagyon jó ritmusban haladunk, nem nyújtják el a mesélést. Az érdeklődésem végig fenntartotta, mondhatni be is szippantott az események közepébe. Magam is kapaszkodtam a racionális magyarázatokba. Szépen ki is használták ezt a készítők, az egyetlen kérdéses személyazonossággal. Aztán szépen elbizonytalanodunk, hogy aztán később mégis elkezdjünk hinni. Pedig tényleg szürreális az egész vízió, Dave Bautista békés, lelkiismeret-furdalással küzdő óriásával együtt. Talán az ő karaktere mutatja meg a legjobban az egész ellentmondást. A kinézete egyáltalán nincs párhuzamban a viselkedésével. Egyébként remekül játszik, egy izompacsirtákhoz képest. Talán nem véletlen hangsúlyozza, hogy szeretne komolyabb szerepeket vállalni. Az elején könnyedén választjuk a bolond szektások magyarázatot. Aztán kicsit megismerve őket, és látva az áldozataikat, kezdünk elbizonytalanodni. Nagybetűs feszültség igazából nincs, de nem is ez volt a készítők célja. Ez valóban nem egy klasszikus thriller. Inkább az igazság kiderítése, megfejtése foglalkoztat minket, ahogyan az „áldozatokat” is. Természetesen a rendező nevéhez méltón megkapjuk a csipetnyi misztikumot, ami megadja az egész esszenciáját. Soha rosszabbat tőle.

horror | misztikus | thriller

SkyShowtime (2023.09.17.)

Egy család elhatározza, hogy egy félreeső faházban, távol a civilizációtól tölti a nyári vakációt gyermekükkel. Hamarosan azonban idegenek jelennek meg, és elfogják őket. Az... több»

1