2026.01.26 22:20 Streaming Team - Elysia Kova Olvasottság: <100x
0

Zseniális

A Kiút nálam azok közé a sorozatok közé tartozik, amik már az első részekkel beszippantanak, és utána egyszerűen nem engednek. Ritkán érzem azt, hogy egy sorozat ennyire következetesen képes fenntartani a nyomasztó hangulatot, de itt ez végig működik.

Az alapkoncepció kifejezetten erős: egy kisváros, ahonnan nincs menekvés, és ahol az éjszaka szó szerint életveszélyes. Ami igazán tetszett, hogy a sorozat nem rohan válaszokkal – inkább kérdéseket pakol egymásra, miközben folyamatos feszültségben tartja a nézőt. Van benne horror, thriller és pszichológiai dráma is, ráadásul úgy keverve, hogy egyik sem nyomja el a másikat. A karakterek nem sablonosak, mindenkinek megvan a maga traumája és reakciója a bezártságra.

Zseniális

Többször azon kaptam magam, hogy egy-egy döntésükön gondolkodom, vajon én mit tennék ugyanabban a helyzetben – nálam ez mindig egy sorozat egyik legnagyobb erőssége. A színészi játék összességében nagyon rendben van, különösen azoknál a szereplőknél, akik a közösségben vezetői szerepbe kerülnek.

A tempó néha lassabb, de szerintem ez inkább erénye, mint hibája: a feszültség nem az olcsó ijesztgetésből jön, hanem abból az állandó bizonytalanságból, hogy itt senki sincs igazán biztonságban. A sorozat hangulata végig sötét, nyomasztó, mégis addiktív.

Összességében A Kiút egy erős, gondolkodós horror-thriller, ami nem ad könnyű válaszokat, viszont nagyon hatásosan építi fel a saját világát. Aki szereti a rejtélyeket, a feszült atmoszférát és nem bánja, ha egy sorozat kicsit „mászik be a bőre alá”, annak kifejezetten ajánlom. Értékelés: 8,7/10 – lassan építkező, nyomasztó és nagyon beszippantós. Izgatottan várom a folytatást!

78 Kiút  (2022)

dráma | horror | misztikus | sci-fi

Egy rémálmokba illő város Amerika közepén foglyul ejti azokat, akik belépnek. A csapdába esett lakosok igyekeznek megőrizni ép elméjüket és megpróbálják túlélni a... több»

0