![]()
Ebben a misztikus-túlélős sorozatban adott egy kisváros, ahova minden egyes személy pontosan ugyanolyan formában érkezik, és amit aztán soha nem is lehet elhagyni. Bármerre indulnak, végül mindig ugyanoda érnek vissza, így a már ott lakó, sorsukat elfogadó emberek hagyják körözni az újdonsült látogatókat, míg azok rá nem jönnek, hogy innen bizony tényleg nincs Kiút. A hangulat nyomasztó, a szabályok kegyetlenek, és a nézőt mindez folyamatosan próbára teszi.
Nos leginkább az volt a problémám a szériával, hogy később kezdtem el nézni, mint kellett volna, így temérdek információ állt a rendelkezésemre, ráadásul ezek erősen megosztóak voltak. Tovább olvasva és nézve a sorozatot folyamatosan két dilemma között inogtam. Az biztos, hogy a Lost által lefektetett, mára majdnem kihalt misztikus-túlélős műfajra még mindig mutatkozik igény, annak minden pozitívumával és negatívumával együtt. Ugyanakkor az is tény, hogy sokan nem voltak kibékülve a második és harmadik évad langyosságával, aminek hangot is adtak, és én ezeket a hozzászólásokat is olvastam, így kissé elment a kedvem. Majd csak tovább kutakodtam és az sem győzött meg, hogy a sorozat nézői által leírtak szerint a negyedik évadban ugyan némiképp magára talál a széria, mégis a végére annyi megválaszolatlan kérdés marad, hogy nekem ezek után már nem maradt kérdés.
![]()
Végül a Lost sorozatához hasonlóan ezt sem folytattam. Talán egyszer visszatérek, vagy a széria zárása után nézek majd egy összegzést a sorozatról, de jelenleg nem tudok 3 csillagnál többet adni neki.
76 Kiút (2022)
dráma | horror | misztikus | sci-fi
Egy rémálmokba illő város Amerika közepén foglyul ejti azokat, akik belépnek. A csapdába esett lakosok igyekeznek megőrizni ép elméjüket és megpróbálják túlélni a... több»
Szereplők: Catalina Sandino Moreno, Hannah Cheramy, Simon Webster, Kaelen Ohm, Harold Perrineau Jr.