2023.04.09 17:51 Tonyka Olvasottság: 141x
1

Instant darab a mozi újkorából

Nem tudok nem indulatos lenni. Szégyen, hogy egy ilyen film a mozikba került, Okés, maguk a stúdiók sem bíztak benne. 45 millió dollár nem egy acélos költségvetés. Viszont valószínűleg simán megtérül, köszönhetően az eltalált bemutatónak.

Kis pénz, kis foci szokták mondani. Valóban, a film elején suhanó űrhajó rémes. Az 1986-os Aliens Sulaco-ja csúnyán elveri a 2023-as csoda CGI által készített vackot. A történet faék, és meglepetésektől mentes.

Instant darab a mozi újkorából

Olvastam valamiféle csavarról, én nem láttam benne. Ha csak nem az első barlangrajzról van szó a földön. Azért ez nem üt semekkorát. szinte említésre sem méltó. Próbáltak drámaiságot csempészni mindkét karakterbe, több kevesebb sikerrel. Nem ér el hatást a nézőben, engem nem igazán viselt meg. Persze nem is lehetett másképpen. Egy gyermeke miatt lelkiismeret furdalásban szenvedő apát a véletlen pont egy szüleit elvesztett lánnyal hoz össze. Két túlélő, akik idegenek egymás számára, mégis egymásra vannak utalva. Klasszikus klisé, semmi extra. Ami extra, h igazából Adam Driver által játszott karakter egyfolytában csetlik botlik. Már már idegesítően kerül állandóan bajba, h aztán az mentse meg rendre, akit amúgy neki kéne oltalmaznia. A CGI dínók komolytalanok, egyedül a hang segített egyszer-egyszer megijedni. A hang remek, dicséretet érdemel a dinamika. A vége szintén elképesztő, már-már megmosolyogtam az atomjaira hulló egységet, de azért repülésképes marad. Rengeteg bugyutaság, logikátlanság jellemzi a cselekményt. Nem működik igazán a két szereplő közti érzelmi kapocs. Sajnálom, h ide jutott a filmgyártás, kiszúrják ilyen gyatra alkotásokkal a nézők szemét. Ami fájdalmas, a mai generáció tagjai egyre több ilyet látnak. Számukra az ilyen filmek lesznek a mérvadók, minél több rosszat látsz annál jobban el hiszed, h ez tulajdonképpen a jó. Miközben a valóban jó filmek egyre messzebb kerülnek az emlékekben. A filmgyártás mindig is anyagi jellegű vállalkozás volt, csak mára lelketlenné vált. Egyre kevesebbet tesznek bele, így születnek ezek a darabok. Jobb híján, ha nincs más, egynek elmegy. Aztán nagyon gyorsan törölni kell a memóriából a létezését is.

63 65  (2023)

dráma | kaland | sci-fi | thriller

Egy névtelen pilóta (Adam Driver) egy kislánnyal (Ariana Greenblatt) együtt utazik az űr végtelenségében, amikor technikai problémák miatt kényszerleszállást kell végrehajtania... több»

1