2022.01.09 20:59 Klauka89 Olvasottság: 139x
5

After all this time? ALWAYS ♥

Ötösre értékelném, mert sokszor mosolyt csalt az arcomra, rengeteg élmény, emlék jön ilyenkor fel, mivel végigkísérte az általános iskolás gyermekkoromat JK Rowling papírra vetett világa. Egy fantasztikus miliő, ami több milliárd gyermeké volt, és ma is az, azoké, akik olvasták/olvassák, akik hisznek benne, és akiknek mindezek hatására örökre megváltozott az élete. Akik őáltala szerettek meg olvasni, akik majd idővel továbbadják gyermekeiknek, és ha nem a sajátjaiknak, úgy a rokonságban keltik majd fel a gyerekek érdeklődését, ha valamilyen oknál fogva nem jutna el hozzájuk.

Néhány szót a dokumentumfilmről: a szereplőfelsorolás nem hazudik, nézzük csak meg, ki van az első helyen? Emma Watson. Olyan érzést kelt ez a kis werkfilm, mintha Hörmájoni Gréndzser lenne az, aki köré íródott ez a mágikus világ. Jól megváltozott a hozzállása azok után, hogy ő volt az, aki annyira magányosnak érezte magát, hogy abban sem volt biztos, hogy folytatni akarja, és el akar menni a forgatások végéig. Most meg ő van az interjúk, a nyilatkozatok középpontjában. Daniel Radcliffe közel nem beszél annyit, mint Watson. Emma Watson színésznőről eddig egészen más véleményem volt, mint a doksifilm megnézése után. Őszintén szólva kicsit sok volt belőle, folyton ő mesélt, és nem csak egyszerűen hozzáfűzte a mondanivalóját az egyes sztorikhoz, hanem maga akart ergo a narrátor lenni. Beképzeltnek és önelégültnek hatott.

After all this time? ALWAYS ♥

Sok újdonságot is megtudhatunk ebből a másfél órás összefoglaló filmecskéből, apró kis titkokat, amikre máshol nem tehetnénk szert. A filmbéli gonoszság megalkotói nagyon pozitív benyomást keltettek bennem, mind Helena Bonham Carter, Jason Isaacs és Ralph Fiennes. Mindhárman annyira kedvesek és szerethetőek voltak, annyira jó színészek! Akit a leginkább kiemelnék, az bizony Fiennes, Voldemort nagyúr megtestesítője, nekem ő annyira szimpatikus és kedves arcú, hihetetlen, hogy milyen változást hajtottak rajta végre a karakter kedvéért. A tartalom felfedi a filmes technikák egy részét is, kellékeket, amelyek nélkül nem lett volna olyan a mágia világa, amilyen. Nem akarom itt szétspoilerezni a lényeget, de roppantul nem volt szimpatikus az, ahogy a végefelé Watson viselkedett Grinttel, amikor elérzékenyültek, 10 év forgatás után nyilván családként tekintenek egymásra, de talán ennél kedvesebben és melegszívűbben kellett volna reagálnia.

Ami azt illeti, könnyen lehet, hogy nem minden szereplő akart ebben a filmben részt venni, de nagyon sokan szerencsére igen. Helena Bonham Carter nagyon szórakoztató volt, a nevetése egészen egyedi. Sajnos sokan nem lehettek már ott ezen a forgatáson, mert ők már a csillagok magasságából mosolyognak le egykori életükre, de a visszajátszásokban és emlékezésekben szerencsére mindenki ott volt. Talán nincs is még egy ennyire pöpec módon összerakott világ, ahol mindennek és mindenkinek ennyire megvan a helye. Megéri megnézni. Az egyetlen dokumentum- és werkfilm, ami meg tud ríkatni. ♥

családi | dokumentum

A Harry Potter-széria sztárjai visszatérnek az első film megjelenésének huszadik évfordulója alkalmából. Az eredeti szereplők az HBO Max jóvoltából találkoznak újra. A... több»

5