Nem a legjobb Star Trek-sorozat, de megállja a helyét. Tulajdonképp, hibái ellenére nagyon megkedveltem, szórakoztatónak tartom, olykor elgondolkodtatónak. A főszereplő karakterek vegyes érzéseket keltenek bennem. Akad olyan, akit megkedveltem, de olyan is, akit képtelen vagyok kicsit is elfogadni. Legszimpatikusabb számomra Nyota Uhura, Christine Chapel nővér, Dr. Joseph M'Benga, közömbös (sem pozitív, sem negatív) Christopher Pike, Spock és La'an Noonien-Singh, ellenszenves Erica Ortegas és Number One.
Spock elég furcsa, és nem igazán érzem át a karakterét. A menyasszonya és közte zajló viszony kaotikus, és nem hozza a többi film és sorozat hangulatát. Egyáltalán nem képesek bemutatni Spock emberi és vulkáni személyiségének vívódását.
Amit hiányolok, alig vannak más szereplők a hajón. Hol van a személyzet? Statisztákat minimálisan alkalmaznak, de szerepet nemigen kap senki a főszereplőkön kívül a hajó legénységéből. Pl. amikor eltávra megy a doki és a nővér egyszerre, akkor nem veszi át senki a helyüket.
Leköti a figyelmem, kikapcsol. Újra nézem a sorozatot, de most döbbenek rá, alig maradt meg bennem valami emlék az első megtekintésből, pedig általában emlékezni szoktam a filmekre, sorozatokra. Azért várom a harmadik évadot!
Nem a legjobb Star Trek-sorozat, de megállja a helyét. Tulajdonképp, hibái ellenére nagyon megkedveltem, szórakoztatónak tartom, olykor elgondolkodtatónak. A főszereplő karakterek vegyes érzéseket keltenek bennem. Akad olyan, akit megkedveltem, de olyan is, akit képtelen vagyok kicsit is elfogadni. Legszimpatikusabb számomra Nyota Uhura, Christine Chapel nővér, Dr. Joseph M'Benga, közömbös (sem pozitív, sem negatív) Christopher Pike, Spock és La'an Noonien-Singh, ellenszenves Erica Ortegas és Number One. Spock elég furcsa, és nem igazán érzem át a karakterét. A menyasszonya és közte zajló viszony kaotikus, és nem hozza a többi film és sorozat hangulatát. Egyáltalán nem képesek bemutatni Spock emberi és vulkáni személyiségének vívódását. Amit hiányolok, alig vannak más szereplők a hajón. Hol van a személyzet? Statisztákat minimálisan alkalmaznak, de szerepet nemigen kap senki a főszereplőkön kívül a hajó legénységéből. Pl. amikor eltávra megy a doki és a nővér egyszerre, akkor nem veszi át senki a helyüket. Leköti a figyelmem, kikapcsol. Újra nézem a sorozatot, de most döbbenek rá, alig maradt meg bennem valami emlék az első megtekintésből, pedig általában emlékezni szoktam a filmekre, sorozatokra. Azért várom a harmadik évadot!