2024.01.24 22:23 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
3

4/10 – A pszichológus énem megkínozva sír a sarokban

Valahol 20-30 perc környékén majdnem lekapcsoltam, de végül nem bánom nagyon, hogy végignéztem. De azért egy kicsit mégis.

Halálos beteges bakancslistás filmekkel tele a padlás, itt most kicsit más a felállás, mert egy gyerek esik kómába, és anyu áll neki végigcsinálni a gyerek bakancslistáját, abban a reményben, hogy ennek lépéseiről a gyerekének mint passzív hallgatónak beszámolva segíteni fogja a felépülését.

4/10 – A pszichológus énem megkínozva sír a sarokban

Pszichológiai szempontból nagyon borzolta az egész az idegeimet, mert anyu tipikusan az a szülő, aki nem engedi a gyerekének a saját életét élni, megválasztja helyette a jövőbeni pályáját, a sportját stb., ahogy azt oly sokan teszik. De amikor a gyerek kómába esik, és anyu megtalálja a titkos füzetét, akkor azt elolvassa (újabb határsértés), majd hoz egy ilyen döntést, hogy na majd ő végigcsinálja a listát. Hát WTF, ez nagyon nem frankó. Úgyhogy rá kellett ülnöm a kezemre, hogy ne nyúljak a távirányító után, mert ez így eléggé nonszensz.

Az ilyen bakancslistás, halálközeli történetek felemelő része a főszereplő(k) végbemenő személyiségfejlődése szokott lenni. Itt ezt nem értem tetten, imitálva ugyan volt, de nem volt hiteles és hihető. A legvégén is olyat lép anyu, amiből nyilvánvaló, hogy nem hagyott fel az „anyu majd megoldja helyetted, kisfiam” szereppel. Vége a filmnek, és anyu még mindig vakon van, semmit nem értett meg, bármit is próbál elhitetni velünk a három forgatókönyvíró. Komolyan, hárman hozták össze, és senkinek nem tűnt fel.

A film alaptónusa valahol a tömény unalom és apátia környékén mozog, de ebből több alkalommal egész üdítő részek emelkednek ki, ennek köszönhetően érte el végül a nem totál rossz értékelést nálam. Szóval nagyobb bajom nem lett tőle, hogy hagytam végigmenni, de nehari, Lisa Azuelos (rendező), semmit nem vesztettem volna, ha kimarad a műved az életemből.

dráma

Egy anya merész vállalkozásra indul, hiszen bármit megtenne azért, hogy fia végre felébredjen a kómából. Louis balesete után Thelma elhatározza, hogy megteszi azt a 10 dolgot,... több»

3