2023.12.26 23:01 fankbringa Olvasottság: 1472x
5

Kiscserkészek bukása

Megismerjük Sofia Boutella karakterét, a rettenthetetlen harcosét, aki épp a saját démonjaival harcol, hogy végre nyugalomra leljen a végtelen gabona mezőn. Sajnos ez a démon megszállta a filmet és a háttérből úgy összekuszálta a szálakat, hogy a végére a fejem fogtam a bénázástól.

Ez az a film, ami minden támogatást megkapott, hogy jó legyen. Nem zavar, ha lenyúlnak ötleteket, megvalósításokat, bevált sémákat, mert ami egyszer jó volt, az másodszorra is tetszeni fog. Kiváló grafika (a démon itt is összekuszált pár dolgot), nagyszerű lendületes kamera mozgások, szigorú tekintetek és jó nagy hangerő. Kiváló rendező, kiváló színészek. Minden adott egy nagy sikerhez. Ismételjük meg a Star Wars sikerét. Dobpergés és semmi. A macska unottan ásít a kandalló mellett, a nézőnek pedig nem tűnik fel, hogy vége lett a filmnek, mert már nincs a képernyő előtt. A világmegváltás elmaradt. Nem baj Zack varázsló, azért kemény voltál.

Kiscserkészek bukása

A film története tipikus hőstörténet. Nagymenő gonoszokkal és kikezdhetetlen becsületű lázadókkal (bűnözőkkel). A szimpatikus főhős pedig mennybe megy a dicsőségtől. Sajnos nincs benne több. Ezzel kell beérni. Tényleg örültem volna, ha legalább egy pillanatig meg tud lepni, de hiába vártam az élményt. Legalább Ed Skrein hörgött volna, mint Darth Vader vagy valami. Esetleg történhetett volna bármire, amire érdemes visszaemlékezni.

Az egyetlen dolog, amire biztosan vissza fogok emlékezni, az a platformos csatajelenet a film vége felé, amitől a főhős épp felragyogott volna a dicsőségtől. Igen, pont az a csúcspont, amikor a főhős élete kockáztatásával megküzd a legnagyobb gonosszal és elhozza a világbékét. Olyan megdöbbentően ostoba és szánalmas ez a jelenet, hogy egy jobb képességű óvodás is túlszárnyalta volna történetmesélésben, mint amit a 3 író összehozott. Nem értettem, hogy ez most csak paródia vagy komoly? Attól félek, hogy ez nem egy elfeledett Monty Python előadás volt, hanem teljesen komolyan gondolták. Embert próbáló volt, az biztos.

Ha már a Star Warshoz hasonlítottam, akkor el kell mondanom, hogy a legnagyobb érték George filmjében az a fajta játékosság, ami miatt a szereplők és a nézők is elhiszik, hogy a meséjük hiteles, fenntartja az izgalmat és lehet azonosulni a főszereplőkkel. Zack nem adja meg ezt az élményt a nézőnek. Itt maximum szimpatikus karakterek vannak, akit tudunk majd emlegetni egy baráti beszélgetésen. A távolság a hősöktől megmarad. Itt senki sem akar majd egy Véres Fejsze arcfestést, sem Nemezis kardot. Ezt a történetet nem lehet átélni, csak megnézni.

A film előnye a szép grafika. Sokat dolgoztak rajta, hogy változatos és lenyűgöző képsorokat kapjunk. Emiatt képes voltam végig nézni.

A film 13+ -os, de egy 17 év alattit nem fog lekötni, fölötte pedig vicces próbálkozásnak fogja találni. Unalmas estére időtöltésnek jó lehet. Randira is jó, hogy legyen miről beszélni utána. Sci-fi hívőknek pedig azért javasolt, mert becsületből végig fogják nézni. Csak egy hamar elfelejthető újabb űrhajós mese emberszerű szereplőkkel.

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Egy galaxis népe elküld egy fiatal lányt, hogy más bolygóktól kérjen segítséget, hogy meg tudják védeni kolóniájukat egy zsarnoki hatalommal szemben. több»

5