2024.02.20 21:51 Jocpappa Olvasottság: 185x
1

10/5 – Bob nem lett szimpibb

Köszönöm a lehetőséget, Mafab!

Életrajzi filmet készíteni nehéz. Nem egyszerű egy átlagon felüli személyiség életét belezsúfolni másfél-két órába úgy, hogy az egyszerre átlátható és befogadható maradjon, ne legyen csapongó, ne időzzön túl sokat jelentéktelen dolgokon. Kiszolgálja a rajongói igényeket, bemutassa az illetőt egyaránt a fanoknak és azoknak, akiknek még ismeretlen szereplő. Elmesélje az alanyának múltját, motivációját, hatását. Az utóbbi időből csak az Elvis-filmnél gondolom, hogy sikerült mindezt jól megvalósítani.

10/5 – Bob nem lett szimpibb

A One Love esetében úgy érzem, hogy azoknak készült a film, akik eleve a színész rajongói, és tisztában vannak a rasztafári életérzéssel. Laikus nézőként nem sok érdeklődést keltett a film, nem teremti meg azokat az alapokat, ami alapján új fanokat toborozna a zenész eszményének.

A film eléggé csapong a történések között, emellett jelentéktelen dolgokon és jeleneteken időzik, így gyakran unalmassá, óranézegetőssé válik. Hiányoznak belőle az epic, maradandó, idézhető képsorok, Bob Marley személyének valódi felemelése. Sőt, számomra (de ez abszolút szubjektív vélemény, ahogy nyilván az egész írás is az) egyáltalán nem vált szimpatikus karakterré Marley. Rengeteg kérdésem van, illetve sok dologra nem tér ki a film egyáltalán. Mosdatva, elnagyolva van bemutatva a főhős.

Az üzenettel szintén vannak felvetéseim, jó beszélgetésalap lehet barátokkal. Szívesen meghallgatnék róla egy podcastet nálam okosabb emberektől.

Vannak pozitívumai, alapvetően a jobb filmek közé sorolom, de semmi extrát nem nyújtott. Azt viszont sikerült elérnie, hogy utána fogok olvasni a Bob Marley és a rasztafári jelenségnek, Jah-nak, Jamaikának.

dráma | életrajzi | zenés

2024-ben a BOB MARLEY ONE LOVE című film végre a nagyvászonra viszi egy olyan ikonikus személyiség inspiráló életét és zenéjét, aki a szeretet és az egység erőteljes... több»

1