2023.05.20 21:07 Interfectorem Sabnock Nézhetetlen Olvasottság: <100x
4

Ez meg mi a rézfánfütyülős betyárbarack???

Teljesen megdöbbentőnek tartom a tényt, hogy a 203-as szoba című filmre egy 2022 legjobb horrorfilmjeit ajánló listán találtam rá.

Bár igaz, hogy a lista első helyein valóban jó filmek szerepeltek, mint például a Hellbender vagy az X , önmagában az a tény, hogy a 203-as szoba bejutott az első ötvenbe, számomra nagyon elkeserítő. A 203-as szobánál rosszabb filmet nem láttam már jó régen.

Ez meg mi a rézfánfütyülős betyárbarack???

A 203-as szoba cselekménye két fura barátnőt követ, akik együtt költöznek be a nevezett lakásba (mert egyébként ez egy lakás, nem pedig egy szoba). Hamarosan felfedeznek több félelmetes furcsaságot is az ingatlannal kapcsolatban, ami arra buzdítja őket, hogy elmélyedjenek az épület és korábbi lakóinak történetében.

Így jut hamarosan a tudomásukra, hogy a 203-as lakáshoz megannyi öngyilkosság fűződik, és érdekes módon a lányok is egyre furcsábban kezdenek viselkedni…

Mindezt megfejelték egy rendkívül drámainak szánt személyes sztori-szállal a lányokról és az érdekes barátságukról – akikről egyébként a valóságban nehéz volna elhinni, hogy valóban barátok volnának.

Úgy egyáltalán nehéz nekik bármit elhinni, mert ez a két huszonéves lány mindvégig úgy viselkedik, mintha most töltötték volna be a tizenkettőt, de ebben nem csupán a szerep a hibás.

Tiszteletben tartva, hogy egy erősen B-kategóriás horrorról beszélünk, de a színészi játék egyszerűen förtelmes és csapnivaló, ráadásul valamennyi karakter esetében.

Ezen csak tovább ront a magyar szinkron, ami nagyjából azt a minőséget képviseli, amit egy totál részeg társaság is fel tudna venni egy csütörtök délutánon, két hányás között.

Bár ez a minőség önmagában is képes agyonvágni az egész filmélményt, tovább kell mennünk a film hibáinak tételes felsorolásában.

A 203-as szoba egyetlen eszköze az atmoszférateremtésre a végtelen és mindent elborító sötétség.

Mindvégig olyanok a fényviszonyok, hogy sok esetben a néző egyszerűen nem tudja, mi történik éppen, hiszen nagy szerencsénkre nem látunk semmit.

A történet kibontásában teljesen felesleges logikát, valamiféle karakterfejlődést vagy éppenséggel értelmes válaszokat keresnünk.

Kapunk egy mostanában divatos kelta/gót eredetűnek mondott mítoszt, meg egy lyukat a falban, aminek…

Hát, sok értelme nincs.

A film elképesztően lassan és unalmasan építkezik, de ez nem volna baj, ha közben nem fulladna görcsös unalomba az egész. Rettenetesen rosszul megírt, rosszul eljátszott, csupán hangoskodással meg villogással operáló ijesztgetés.

Egyedül talán az mentené meg, ha legalább dirt/trash film lenne. De nem, hölgyeim és uraim, ezt valaki tényleg komolyan gondolta.

Ben Jagger biztosan.

Francesca Xuereb és Viktoria Vinyarska pedig sürgősen válasszanak valami civil szakmát!

horror

Két barátnak egy sötét démoni erővel kell szembenéznie, amely az otthonukat kísérti. A Kobunsha által kiadott regény alapján, amelyet Nanami Kamon írt. több»

4