2024.08.27 11:13 kabel Olvasottság: <100x
0

Néha

Kicsit rosszabbra számítottam. Finanszírozást félretéve, a Most vagy soha! nem volt rossz, csak kicsit sablonos és egyszerű. Nincs nagyon identitása, az egész film olyan, mint egy előzetes.

A film minden pontját belengi egyfajta pátosz, folyamatosan hősies muzsika megy, és a készítők nagyon rámentek arra, hogy minden epikus legyen. Nincs nagyon idő fellélegzeni vagy hagyni a jeleneteket kibontakozni. Magyar filmekhez hűen, a dialógusjelenetek továbbra is nagyrészt cringe irányt képviselnek, annyira hiteltelen minden dialógus, hogy totál kivett a film grandiózusabb jeleneteiből is. Van millió szereplő, mindegyiknek két-három sor jut kb., meg valaki más kimondja a nevét, mintha egy Marvel cameo lenne, gondolom, a moziban minden ilyet tapsvihar fogadott, én ennyire nem éltem bele magam a nappaliban. Most belegondolva, rengeteg a képernyőn kívüli, utólag felvett szöveg, amit bedobtak, hogy elmagyarázzon valamit. Legfurább, hogy a film egyetlen többszintű szereplője, a kitalált antagonista, ő az egyetlen, akinek van múltja és belső konfliktusa.

Néha

A tempó gyors, nincs unalmas pillanat, megyünk előre végig. Látványvilág és set design nagyon rendben volt, engem nem érdekel annyira, hogy valamelyik ruha nem korhű, vagy nem teljesen történelmileg helyes minden. Ez egy sztori, nem dokumentumfilm. A túltolt akciójelenetek sem zavartak annyira, de az fura volt, hogy Júlia random eltűnik néha a filmben, ahol kicsit elverik, majd, mintha mi sem történt volna, újra Petőfi mellett van. Akadnak azért szépen kivitelezett jelenetek és pillanatok, ahol összejön a látvány és hangulat, csak néha a cringe elnyomja ezeket. Jó volt látni hőseinket a Nemzeti dal alatt, vagy a vár felé sétálva. Pár jelenet fura csak, ahol valahogy annyira megvágták a szituációt, vagy annyit ugrálnak emberek között, hogy elveszik az adott mondatok ereje.

Egyszer nézhető, úgyis a mi pénzünkből van.

dráma | életrajzi | kaland | történelmi

A márciusi ifjak történetének és a forradalom nagyszabású mozifilmes feldolgozása, melynek központi karaktere a lánglelkű költő, Petőfi Sándor. több»

0