2022.09.27 22:43 Tonyka Olvasottság: 578x
0

Tucat horror, semmi több.

Ez az a film, ami szinte az összes puskaport eldurrantja a bemutatóban. Megvallom, az összevágott bemutató kifejezetten tetszett, ezért is döntöttem a moziban megtekintés mellett. Előre látom, hogy a nagyon fiatal generáció magasabbra emeli, mint ahová való. Tucatklisékben nincs hiány, de nem ez a fő bűne a filmnek.

Kit érdekel, hogy láttuk már itt-ott az összetevőket. Attól még működhetne a történet. Ami működik is, kb. a film feléig.

Tucat horror, semmi több.

Látványos a főhősnő leépülése, ahogy görbe tükörként maga is kezeltté válik. Nem rossz a saját traumájának szála sem, szépen fonódik bele a fősodorba. Az entitás, vagy gonosz szellem, ránk van bízva. Egészen addig érdekes, ameddig titokzatos, sejtelmes, baljós, és pár ijesztő kockával szolgál számunkra. Kb. 2 ijesztés valóban jól működik, kellemesen megborzongtam. A többi nem működött, ahogy említettem, ellőtték a bemutatóban. Így tudtam, mi következik. A külvilág számára becsavarodásnak vélt tünetek, és hogy senki sem hisz, ez sem szolgált újdonsággal. A felétől elkezdtem unni kissé. Véleményem szerint a majdnem 2 órás játékidő eltúlzott, 20-30 percet simán lehetett volna kukázni. Jó tett volna a dinamikának, kicsit pörgőseb lett volna. Egy darabig jól működik a nyomozgatós szál, igaz, tulajdonképpen a lényegről semmit sem tudunk meg. Csak a működésről és a lefolyásról, a miért és a ki magyarázat nélkül marad. Ez a végére sem változik, az utolsó nevezzük összecsapásnak, sem magyaráz meg semmit. Megpróbál riogatni továbbra is, de már eredménytelenül. Nem használta ki a rendező a sötétségben rejlő potenciált. Megfárad az egész, hogy aztán ismét egy tucatklisével kísérve tűnjön fel a " vége " felirat. Nincsenek csavarok, meglepetések, végig kiszámítható minden. Talán ezért nem is működik igazán. Előre látjuk a következő fontosabb szituációt. Aztán csettintünk egyet, odafordulva a társunkhoz, na ugye megmondtam, hogy ez lesz? A főszereplő hölgyön nem múlt, egész jól játszott, sajnos a forgatókönyv az, ami nem adott pluszt az egészhez. Kár érte, lehetett volna sokkal erősebb is.

66 Mosolyogj  (2022)

horror | misztikus | thriller

Miután tanúja volt egy bizarr, traumatizáló esetnek, amely egy betegével történt, Dr. Rose Cotter olyan ijesztő dolgokat tapasztal, amelyekre nem tud magyarázatot adni. Rose-nak a... több»

0