2024.02.28 10:32 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Valahogy nem értettem

Kapunk egy disztópikus képsorokkal operáló filmet...

Szép, mély érzelmekkel teli, apokaliptikus érzelmű mozi, ami nagyon lassan hömpölyög, és felvetít nekünk egy olyan jövőt, ami elképzelhető és hihető...

Valahogy nem értettem

Bruno Samper és Kristina Buozyte rendezésében egy olyan filmet kapunk, amit nagyon nehéz „kezelni”, átrágni magad rajta!

Szép és tartalmas képsorok, átlátható, innovatív CGI, szemnek kellemes digitalizált mese, ami nálam jól indult, de valahogy a felétől vagy az utolsó etaptól érthetetlenné, sőt, okafogyottá vált...

Mert miről is van szó?

Vesper (Raffiella Chapman) egy 13 éves lány, aki béna és beteg apjával él a közeli jövőben, ahol hatalmas a szegénység és a kilátástalanság.

A közelükben él egy kis kolónia, aminek a nem túl korrekt vezetője, Jonas (Eddie Marsan) szeretné, hogy Vesper és apja költözzenek hozzájuk...

De Vesper titokban új életformák létrehozásával foglalkozik, így próbál megoldást találni a krónikus élelemhiányra, és már csodálatos eredményeket ért el, amiről senki nem tud!

De aztán lezuhan egy kisebb űrsikló, ami a „Citadella” nevű helyről jött, és két személy van benne...

Camellia (Rosy McEwen) és Elias (Edmund Dehn) megsérültek, de Camelliát Vesper találja meg és viszi haza...

Innentől kezdve szövetségesek lesznek, majd miután megtudja, hogy „készítője”, vagyis Elias meghalt, hiszen megtudjuk, hogy Camellia egy robot, mindenben segít Vespernek.

De ahogy komolyodik a sztori, úgy csuklik össze a szemünk láttára, felesleges köröket fut, belekap ide-oda, és kissé érthetetlenné válik...

Belehal a „szépségbe”, és sajnos így a film számomra értelmezhetetlenné válik, így az utolsó 10-15 percet ”elvesztettem!"

Pedig jól indult...

Az IMDb-n 22 ezer vélemény után 6,0/10-es, a TMDB-n 490 szavazat után 64%, nálam pedig kettő csillag és 37%!

Szezámmagos szeletet rágcsálok, és almalével öblítem le...

Kedvenc fotelem pedig most is hívogatóan nyúlik el a sötét szobámban!

67 Vesper  (2022)

dráma | kaland | sci-fi

A Föld ökoszisztémájának összeomlása után Vesper, a 13 éves lány, aki lebénult apjával küzd a túlélésért, találkozik egy titokzatos nővel, aki arra kényszeríti Vespert,... több»

1