Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Vesper (2022)

Vesper
Filmadatlap
 
21
Szereplők
5
Vélemények
16
Képek
3
Videók

Galéria (16)

Videók (3)

 
taba   2022. 11. 10.

legújabb vélemény

0
Egyedi hangulatú európai sci-fi

A történet lassan bontakozik ki, nagy részét erdőkben és régi parasztházakban forgatták, a kevés cgi a film előnyére válik, nagyobb hangsúlyt kapnak az élőszereplős jelenetek és a semmihez sem fogható hangulat. Külön érdekessége Melanie Gaydos genetikai rendellenességgel született modell, egy kisebb szerepben. Lassú tempójú, enyhén szürreális, egyedi stílusú alkotás. Pókember, Superman stb. fanok nyugodtan kihagyhatják.

 
zoltyah   2022. 10. 05.

1
Guillermo del Toro rendezte, de mégsem...

Az év meglepetése nálam a Vesper. Gyönyörűen kidolgozott poszt-apokaliptikus film remek színészekkel. Ha szereted a Guillermo del Toro filmeket, és azokk hangulatát, akkor ne kételkedj, és nyomd meg a play gombot, mert jó kikapcsolódás lesz. 10 pont... pont. :)

 
Tonyka   2022. 10. 03.

0
Különleges színfolt

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem írt még róla senki, talán nem véletlen, én is vakarom a fejem, hogy tulajdonképpen mit is láttam. Szintetikus biológia, habár létező tudományág, szégyen, nem szégyen, semmit sem tudok róla. Remélem, vannak még így páran rajtam kívül is. Ezáltal e... teljes kritika»

 
RigbyTheMad   2022. 10. 04.

1
Szuper

Mostanában nem sok jófajta sci-fi filmet dobtak ki. Ahhoz képest, hogy nem nagy kiadó adta ki, egy nagyon jó filmet raktak össze szép látványvilággal.

 
Piczil Zsolt   2022. 10. 26.

0
Felpörgetett STALKER, de így sem az a speed trip

Jobb, mint a Tarkovszkij-film, sokkal feszültebb, szorongóbb hangulatot hoztak össze, mint a "ZÓNÁBAN". Jól áll a filmnek az orosz kultúra beütése, az organikus technológia viszont kényelmetlen nekem látványban. Aki viszont szereti a genny, váladék és élőszerv simogatást, az mind a tíz ujját megnyalja majd. A film természetesen (bár dráma) felemelő véget ér, mégis, szerintem (legalábbis nekem) elmaradt a művégi katarzis. Ezért nem lett nálam az értékelése 5/5 (Zseniális), "csak" Jó.

 
Kristina Buozyte és Bruno Samper (Eltűnő hullámok) író-rendezőpáros második közös filmje, a Vesper egy litván erdőbe helyezett disztópia, ami a legkilátástalanabb reménytelenségből mutatja meg, hogy remény mindig van. több»