2023.06.21 22:59 Ahoj poplacsek Olvasottság: 481x
0

Ismét egy jó iparosmunka a skandináv krimi kedvelőinek

Na, másodszor vágok bele, mert az előzőnél mellékattintottam, és elveszett az egész fejtegetés, amit leírtam. Na mindegy, talán másodszorra legalább összeszedettebb lesz. Akkor vágjunk bele. Ami elsőre feltűnt, hogy Anders Rønnow Klarlund rendezőnek ez az első önálló rendezése, és ahhoz képest minden elég jól a helyén van.

Azért nem teljesen kezdő, néhány film forgatókönyvéhez íróként járult hozzá. Ezek közül sokan láthatták a Szeretem a feleségem címűt, amely szintén 2022-es és a Netflixen látható. Ne zavarjon meg senkit annak a filmnek a visszafogott IMDb értékelése (6,5), legalább felerészt azért van, mert a Netflix-produkciókat becsületbeli ügynek számít lehúzni. Na de nem az a másik film a téma, úgyhogy le is akadok róla, bár azért még annyit megjegyzek, hogy nagyon sokban hasonlít szerintem erre a filmre (hangulat, fordulatok).

Ismét egy jó iparosmunka a skandináv krimi kedvelőinek

Ezzel a filmmel kapcsolatban részletesebben a gondolataim a következők. Amikor elkezdtem nézni, majdnem a kétharmadáig azt gondoltam, hogy egy pszichológiai fókuszú filmet látok, de ezt rendesen benéztem, a végére a pszichológiai vonal másod-harmadvonalba szorult vissza, és kaptunk egy ízig-vérig skandináv krimi kirakóst. A legutolsó szakaszban jól össze is zavarják az addigra magabiztosságba kényelmesedő nézőt, de a végén azért kapunk súgást, hogy melyik megérzésünknek hihetünk igazából. Signe Egholm Olsent korábbról nem ismertem, főszereplőként tisztességes játékot nyújt, jól hozza a karaktert, de nem éreztem átütőnek a képességeit, ami nem baj. Ha valakinek bejönnek a komor és sötét hangulatú skandináv (jelesül ebben az esetben dán) krimik, akkor nézésre erősen ajánlott. Keveseknél lesz többször nézős, azt azért megjósolom.

thriller

Egy pszichoterapeuta és veszélyes páciense között intenzív kapcsolat alakul ki. több»

0