![]()
Huh! Kemény menet volt! Megint figyelmen kívül hagytam az apró jeleket!
Egy filmajánló oldalon állandóan belebotlottam ebbe a filmbe: hol mint horror, hol mint thriller, hol mint vígjáték! Nocsak! (Ilyen csapdába már belesétáltam, ennek ellenére mégis lenyomtam a play gombot.) Nos el kell hogy mondjam, egyik műfajból sem fedeztem fel benne egy ångströmnyit sem! Egy jeleneten nevettem csak, amikor valami félelmetesnek tűnő aláfestő zene szólt és a képen láthattunk két fát egy sötét erdőben. Eszelősen nevettem! Tulajdonképpen ez volt a „legviccesebb” és „legfélelmetesebb” jelenet a filmben. Vicces azért, mert a zene mást sugallt, mint a kép, viszont „félelmetes” volt a két fa! Nem tudok rájönni, hogy ki a célközönség. Fiataloknak nem ajánlom, mert unalmas és már több száz ehhez hasonlót láttunk, az idősebbeket meg nem érdekli! Ez egy igazi talány. A központi figura egy unalmas, igazi lúzer, szakállal, rövidgatyában, kicsit túlsúlyosan, (igazi antiizom) akit senki sem szeret vagy nem is tudom. Az alapötlet, „ami hiányzott”, kicsit hasonlított a Péntek 13-ra. És a „maszk” oly szegényesre sikeredett, hogy a félelmetesebbek már nem fértek bele a büdzsébe? Ez is egy olyan film, ahol az a lényeg, hogy a nézők vegyék a mozijegyet és minél több bevétel legyen! Nem véletlenül indulnak több kategóriában! A készítők arra gondolhattak, hogy valamelyik besorolás miatt csak megnézik! Ezért nincsenek már szimpla horror filmek! A forgatókönyvírók, rendezők, színészek és producerek - kihagytam valamit? - Billy Bryk és Finn Wolfhard. (Valószínű, hogy a kávét is ők főzték!) Ezek a nevek számomra ismeretlenek, és ha rajtam múlik, azok is maradnak! Forgatókönyv, színészi játék, párbeszéd nulla. (Sok a káromkodás.) Azért pár jelenet megfogott: amikor a vízbe ugrálnak a fiúk a kamera nagyon jó szögből vette őket. Ez kimondottan tetszett! A zenei aláfestés ( Jay McCarrol) néha jó volt. Mindezek után kíváncsi voltam a költségvetésre és a bevételre. A kiadás 3 millió dollár, a bevétel 3,18 millió dollár. Ebből sem fognak meggazdagodni a srácok! He! He! Talán most már a nézők sem startolnak rá bármelyik filmre, hiába akarják lenyomni a torkunkon ezt a sok maszlagot! Az, hogy amerikai film, mindent elárul! A britek sosem csinálnának ennyire rossz filmet! És íme a kegyetlen lezárás: nem ajánlom senkinek! Az elmúlt 85 percet hasznosabban is eltölthettem volna!
30 Pokoli nyár (2025)
Szereplők: Finn Wolfhard, Adam Pally, Fred Hechinger, Abby Quinn Jackman, Billy Bryk