2024.01.19 21:56 Tonyka Olvasottság: 428x
0

Gyöngyszem, remek szórakozás, és még üzen is nekünk

Igazi hiánypótló, az már csak hab a tortán, hogy igaz történet alapján készült. Annyira régen volt az 54, ami nagyon hasonló ehhez. Személyes kedvencem, nemcsak a jó zenék, de a társadalom görbe tükre és az érdekes karakterek miatt is. Steve Rubell és Frank Verstraeten közt rengeteg a párhuzam.

Az érdekes, hogy habár teljességgel törvénytelen, amit csinálnak, mégis szimpátiát váltanak ki a nézőben. Be kell vallani, hogy zseniális személyiségek, még akkor is, ha nem minden tulajdonságuk szimpatikus. Jelen alkotásunk kiválóan vált ki érzelmeket, a klubhangulat beszippant, sokakban ismerős fiatalkori érzéseket fog előhozni. A zabolátlan fiatalság múltja hirtelen ismerősként köszönt ránk.

Gyöngyszem, remek szórakozás, és még üzen is nekünk

A főszereplő ambíciójával és kisebbségi komplexusával könnyedén tudunk azonosulni. Ráadásnak különös szimbiózisban egészítik ki egymást az anyukájával. Zseniálisan építik fel a birodalmukat, igen, tudjuk már előre, hogy hová fut majd ki az egész. De a végkimenetelig annyira édes az út, hogy nem foglalkozunk a viharfelhőkkel. Természetesen a közepébe kapunk egy szintén jól működő szerelmi szálat. Főhősünknek szurkolunk, hisz a mesékben is elnyeri a királylány kegyeit a kevésbé vonzó legény. Szeretjük hinni, hogy a külső nem minden, ha már az életben az ellenkezőjét tapasztaljuk. Minden szereplő remekül játszik, és a rendezés is kiváló. Tényleg sok dolgot megragadhatunk, tanulságokat vonhatunk le, hisz igaz történet. Megmerítkezünk kicsit a pornó világába, de tényleg csak kicsit. Dennis Black Magic karaktere szintén zseniális, remekül játszik a srác, csupa ellenmondás a figura, elítéljük, és pár dologgal meg szimpatizálunk. Bár az egész film ilyen. Még az adóellenőr ellenszenves figurája is figyelemreméltó. Szurkolunk is neki, meg nem is. Társadalomkritika, szinten érintjük a politikát, mégpedig egy mondat erejéig jól kiemelik. Nappal harcolnak a bezárásért, éjszaka meg ott lépik át a komfortzóna határait. A bukás kódolva van ezekben a sztorikban. Tudjuk, érezzük, hogy előbb vagy utóbb az egér kerekedik felül. Csak a hogyan tartogat számunkra némi meglepetést, bár érezhető ez is azért. Engem megvett, és nem ítélkezem, van, aki meglépi, van, aki csak ábrándozik a magaséletről. Van, aki átlépi a határokat, nyomot akar hagyni, mindegy, hogy negatív vagy pozitív produktummal. Van, aki nem, és tovább éli a biztonságos életét. Mondjuk az érezhető, hogy főszereplőnk nem veszik el, mert mindennek ellenére jó koponya, aki bármikor újrakezdi...

69 Zillion  (2022)

dráma

1997-et írunk. Frank, a számítógépes zseni, akinek van érzéke az üzlethez, rajong az éjszakai életért és egészségtelen bizonyítási vágya van, csak egy dolgot akar: egy... több»

0