2022.10.08 18:14 Crystaldeer Olvasottság: <100x
0

Egy gyenge vígjáték

Nanana emberek! Olvastam, hogy mennyien szidják ezt a filmet, ezért is gondoltam, hogy megpróbálom kicsit menteni a menthetőt. Ugyanis, ha úgy nézzük, mint egy Bud Spencer és Terence Hill remake, akkor tényleg elég gyenge és nyilván soha senki nem érhet e két zseniális színész nyomába és másolni se igazán lehet őket... De! Ha úgy nézzük, mint egy olasz akció-vígjáték, akkor teljesen elmegy, átlagos. Nekem tetszett, hogy voltak benne utalások és enyhén másolták a két fenti karaktert is, de a lényeg amúgy se ezen volt, hiszen a szereplők neve sem egyezett, mivel se nem Charlie, és nem is Jonny volt ebben a filmben a főszereplők neve.

Olyan meg nincs, hogy akár filmcímet, vagy karakter jellemzőket levédjegyezzenek, így igazából bárki felhasználhatja, ha nem pont ugyanúgy másol le mindent. Kérdés persze az, hogy megéri-e. Ez esetbe úgy néz ki, hogy nem igazán volt jó ötlet. Akár össze lehetett volna kötni, hogy mondjuk ők a Jonny fia lehettek volna a filmben, hiszen Terence Hill az apa szerepet eljátszhatta volna...

Egy gyenge vígjáték

Vajon ez az ötlet felmerült a rendezőknek és/vagy Terence Hill elutasította volna ezt? Ha játszik benne, akkor fogadjunk már mindjárt milyen népszerű lett volna a film, annak ellenére, hogy a többi szereplő elég gyenge volt. Nekem inkább az nem tetszett, hogy az a verekedős technika, ami a korai Bud Spencer filmekben még működött (hiszen akkor egyrészt nem volt más technika erre, meg elég divatos is volt Európában pl lásd: Benny Hill verekedős jelenetei vagy a magyaroknál Ötvös Csöpi, ami nem mellesleg szintén a magyar Bud Spencer remake) szóval manapság ez a technika már nem állja meg a helyét és nem is olyan szórakoztató, mert látszik, hogy túl kamu az egész, mondjuk nekem régen se jött be. Szerintem a film alaptörténete teljesen jó volt és egész jó kis akció filmet lehetett volna kihozni belőle, a már említett Terence Hill bevonásával, vagy pedig kihagyva belőle őket teljesen. Szerintem van ennél sokkal rosszabb akció film is. Egyszer simán megnézhető.

akció | vígjáték

Bud Spencer és Terence Hill azonos című filmjének feldolgozása, amiben egy testvérpár összefog, hogy visszaszerezzék apjuk szeretett járgányát. több»

0