Nanana emberek! Olvastam, hogy mennyien szidják ezt a filmet, ezért is gondoltam, hogy megpróbálom kicsit menteni a menthetőt. Ugyanis, ha úgy nézzük, mint egy Bud Spencer és Terence Hill remake, akkor tényleg elég gyenge és nyilván soha senki nem érhet e két zseniális színész nyomába és másolni se igazán lehet őket... De! Ha úgy nézzük, mint egy olasz akció-vígjáték, akkor teljesen elmegy, átlagos. Nekem tetszett, hogy voltak benne utalások és enyhén másolták a két fenti karaktert is, de a lényeg amúgy se ezen volt, hiszen a szereplők neve sem egyezett, mivel se nem Charlie, és nem is Jonny volt ebben a filmben a főszereplők neve.
Olyan meg nincs, hogy akár filmcímet, vagy karakter jellemzőket levédjegyezzenek, így igazából bárki felhasználhatja, ha nem pont ugyanúgy másol le mindent. Kérdés persze az, hogy megéri-e. Ez esetbe úgy néz ki, hogy nem igazán volt jó ötlet. Akár össze lehetett volna kötni, hogy mondjuk ők a Jonny fia lehettek volna a filmben, hiszen Terence Hill az apa szerepet eljátszhatta volna...
Vajon ez az ötlet felmerült a rendezőknek és/vagy Terence Hill elutasította volna ezt? Ha játszik benne, akkor fogadjunk már mindjárt milyen népszerű lett volna a film, annak ellenére, hogy a többi szereplő elég gyenge volt. Nekem inkább az nem tetszett, hogy az a verekedős technika, ami a korai Bud Spencer filmekben még működött (hiszen akkor egyrészt nem volt más technika erre, meg elég divatos is volt Európában pl lásd: Benny Hill verekedős jelenetei vagy a magyaroknál Ötvös Csöpi, ami nem mellesleg szintén a magyar Bud Spencer remake) szóval manapság ez a technika már nem állja meg a helyét és nem is olyan szórakoztató, mert látszik, hogy túl kamu az egész, mondjuk nekem régen se jött be. Szerintem a film alaptörténete teljesen jó volt és egész jó kis akció filmet lehetett volna kihozni belőle, a már említett Terence Hill bevonásával, vagy pedig kihagyva belőle őket teljesen. Szerintem van ennél sokkal rosszabb akció film is. Egyszer simán megnézhető.

23 Különben dühbe jövünk (2022)
Bud Spencer és Terence Hill azonos című filmjének feldolgozása, amiben egy testvérpár összefog, hogy visszaszerezzék apjuk szeretett járgányát. több»
Szereplők: Edoardo Pesce, Christian De Sica, Alessandra Mastronardi, Alessandro Roja, Francesco Bruni