2024.06.23 14:23 mozinaplo Olvasottság: 241x
1

Olajcsere előtti vetítésen láthattam a nyár legvártabb filmjét, a Motorosokat!

Méltatlanul hányattatott sorsa volt Jeff Nichols legújabb rendezésének, hiszen egy darabig úgy tűnt, akár örökre dobozban végezheti a film, de aztán a Universal és a Focus Features megvásárolta a forgalmazási jogokat, és így a csütörtökön a magyar mozikba is berobognak Tom Hardyék!

A Sons of Anarchy és Hunter S. Thompson Hell's Angels könyve már megvolt, és ritka madár egy mocis film a vásznakon, úgyhogy nagyon lelkes voltam, és bár nem tökéletes, számomra instant klasszikussá vált!

Olajcsere előtti vetítésen láthattam a nyár legvártabb filmjét, a Motorosokat!

Nem tetszett például a legenda rombolás és a túl viccesre vett első etap, ugyanakkor jól építették a hangulatot, és akadtak kifejezetten erős drámai jelenetek is. Vérfagyasztó volt például az egyik fiatal családi hátterét látni, hát nem véletlen, hogy csatlakozni akart a Vandálokhoz.

Vannak olyan filmek, ahol nem is egy nagy sztoriról van szó, inkább egy életérzésről, sok kisebb történet áll össze a végére egy nagy egésszé, szerintem ez is ilyen film, és simán elnéztem volna akár három órán keresztül is.

Ráadásul megannyi remek színészt sikerült összeverbuválni: Tom Hardy mellett Austin Butler és Jodie Comer is erős alakítást nyújtott, de ott volt még Michael Shannon is, és nem lett volna igazi motoros film, ha Norman Reedus kimaradt, bár őt alig ismertem meg elsőre.

A szinkron ugyanakkor kifejezetten gyengén sikerült, nem is tudom, mikor rontott utoljára ennyit magyarítás a moziélményen. Jodie Comer hangja folyamatosan kidobott a filmből, és volt olyan jelenet, ahol hiába mozgott a karakter szája, beszéd nem volt hallható.

Szóval gondolhatjátok, milyen jó film, ha ennek ellenére is csak ajánlani tudom! Persze szigorúan felirattal, szerencsére ilyen verzióban is vetítik.

74 Motorosok  (2024)

dráma | krimi

SkyShowtime (2025.01.18.)

A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált Motorosok elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és hangjaiban. Kathy, a... több»

1