2024.03.26 09:07 Ursus Arctos Olvasottság: 533x
3

Jó sorozat, de komolytalanná teszi a sztoriját, hogy egy 400 év múlva bekövetkező esemény körül forog

A 3-test probléma az, amikor 3 nap alkot egy csillagrendszert, mely mindig katasztrófával végződik az ott lévő bolygók számára, hiszen ilyen esetekben a harmadik csillag tragikus módon megsemmisül (elpusztítva a környező bolygókat is). Ez tragédia az ott élő san-ti civilizáció számára (mely amúgy 4 fényévre van tőlünk). Így jeleket küldenek a világűrbe, lakható bolygókat keresve. Az egyik ilyen kiküldött jelet észleli Kínában egy nő (egy katonai bázison), majd önkényes módon (elárulva az emberiséget) felajánlja számukra a Földet.

Így a san-tik elindulnak a Földre sok millió űrhajójukkal. Sajnos kissé komolytalanná teszi a dolgot, hogy 400 év nekik az út idáig. Az emberiség számára egészen biztosan nincs hátra 400 év. Én személy szerint 40 évet sem adnék arra, hogy egy nukleáris háborúban elpusztuljunk mindannyian (én remélem, azt nem érem meg).

Jó sorozat, de komolytalanná teszi a sztoriját, hogy egy 400 év múlva bekövetkező esemény körül forog

Az oroszok és kínaiak ugyanis előbb-utóbb atomháborút indítanak, és az nem valószínű, hogy túléli az emberiség (max. őskori szinten néhány eldugott helyen, barlangban marad fenn néhány vegetáló ember). A filmsorozat azonban nagyrészt arról szól, hogy jönnek az idegenek, és a Földnek fel kell készülnie a kétes kimenetelű találkozásra. A titkot ismerők két táborra oszlanak: az egyik örül az eljövetelüknek (ők a kevésbé értelmesek, mert azt hiszik, hogy ebből jól jöhet ki az emberiség), és vannak a kicsit okosabbak, akik próbálnak valahogy felkészülni és a védekezésre koncentrálni. Ott van ugyanis előttük a történelmi példa: amikor Amerikába érkeztek az első hódító spanyolok (a XV. században), mégpedig puskákkal, és találkoztak a kőbaltás indiánokkal, tudják, hogyan végződött ez az utóbbiakra nézve. Körülbelül ettől félnek azok, akik végiggondolják a helyzetet. A legjobb karakter a Da Shit, akit Benedict Wong alakít (ő az a kínai, aki egy amerikai különleges ügynökségnek dolgozva próbálja kideríteni, hogy mi folyik). Nagyot alakít szerintem a gyönyörű Eiza González is Auggie Salazar tudósnő szerepében (egy kissé idétlen frizurával mindvégig). Összességében A 3-test probléma nem rossz sorozat, tőlem erős 4 csillagot kap, mert fordulatos, ad meglepetéseket, és van fantázia is benne. Az egész Liu Ce-hszin kínai író világhírű sci-fi regényére épül, amit bár nem olvastam, úgy tudom, tényleg nagyon jó.

dráma | fantasy | kaland

A sorozatban az emberiség első alkalommal lép kapcsolatba egy idegen civilizációval. több»

3