2023.05.17 19:05 Tonyka Olvasottság: 1373x
4

A Lappföldi Rambo

A bemutató zseniális, ember legyen a talpán, akit nem ragad magával. Izgalommal vártam a megjelenést, végre valami hentelős, kemény, véres akcióorgia. Nincs lelkizés, csak darálás. Nos, ekkor még csak képzeltem, de nem tudtam, mi is vár rám.

Emlékszem még a régmúlt rendszer orosz propaganda filmjeire. Grisa ment a Kalasnyikovval, rálépett az aknára, nagy kráter. Az alján leporolja a sapkáját, csőre tölti a fegyvert, és kimászik a gödörből, csupa elszántsággal a szemében. Az alkotói tuti hasonló filmeken nőttek fel.

A Lappföldi Rambo

Kicsit belegyúrták még John McClane agyonsebzett figuráját és Rambo hősiességét. A történet faék, és nem is kell ennél több, nem ezzel akarják megragadni a figyelmünket. Alapfokon azért bevonnak minket, ha nem is a főszereplőn keresztül. A sanyargatott hölgyek iránt mindenképpen érzünk némi empátiát. Így aztán sikerül eléggé ellenszenvessé tenni a negatív pólust. Örömmel nézzük, ahogy válogatott módon lelik halálukat. Mindezt baromi látványosan és ötletesen. Fizikát és minden egyebet felejtsünk el. Szándékosan eltúlzott minden, John Wick sehol nincs, főszereplőnk túlél mindent és bármit. Az az érdekes, hogy úgy tálalják az egészet, hogy elfogadjuk ezt. Technikailag nagyon rendben van, egy szavunk sem lehet. Parádés pár jelenet, és a CGI-t is becsülettel megoldották. Aki egy eszement háborús, látványos akciókkal tűzdelt filmre vágyik az ne keressen tovább, megtalálta. Fáradt nap után laza szórakozás, viszont agyakat kikapcsolni, mert messze elrugaszkodunk a valóságtól. A casting remekül sikerült, mindenki jól hozza a rábízott karaktert. A fényképezés kiváló, a hang is remek. Soha rosszabbat, de senki se akarja komolyan venni.

akció | háborús

A sisu finn szó. Azt jelenti, hogy nem az a lényeg, ki milyen erős, hanem az, hogy nem szabad feladni. Aki nagyon akar valamit, az nem hal meg. Nem azért mert halhatatlan, hanem mert nem... több»

4