2024.08.05 20:37 kabel Olvasottság: 407x
3

A sátán és én

Majdnem tökéletes, sötét krimi és pszichológiai horror keverék. A Longlegs több olyan elemmel is operál, amit más horrorfilmek elrontanak, vagy nem tudják hogy kivitelezni, de itt minden remekül építi az atmoszférát. A film története nekünk dob pár csavart és érdekességet, azonban a lezárásban hatalmasat bucskázik azzal, hogy nagyon szájbarágósan majdnem a teljes misztikus oldalát elmeséli, ahelyett, hogy a nézőnek hagyná.

A film Harker különleges ügynököt követi, ahogy egy különös gyilkosság sorozatot próbál megoldani. A szálak a sátáni Nic Cage karakteréhez vezetnek, azonban főszereplőnket mintha más, emberfeletti erők is az ügyhöz húznának.

A sátán és én

A film elemei sokáig a sötétben mozognak, és csak találgathatunk, mi a kapcsolat a gyilkosságok között, azonban set-upjai miatt nem olyan nehéz megsaccolni, hova vezet ki a film konfliktusa. Ugyanakkor számomra kissé értelmetlen módon, a film lezárása majdnem minden érdekességét is elmesél, olyan dolgokat, amikre sokkal szívesebben rájöttem volna, pláne, hogy a film szinte mindent meg is mutat. Úgy érzem, a túlmagyarázós voice over használata valami furcsa studio note lehetett, mert attól féltek, az átlagnéző nem fogja megérteni a sztorit, ez azonban hatalmas bukta, hisz a horror lényege pont a bizonytalanság.

Nic Cage is remek, de Maika Monroe viszi el a pálmát igazán, remekül játssza a sztoikus detektívet. A film nagyon érdekesen játszik a látványvilágával, rengeteg a tág kameraállás és hosszú beállítás, a hangért és zenéért pedig diegetikus zajok felelnek, melyek szinte a fejünkbe másznak. Akad pár jump scare, de ezek a kiérdemeltnek hatnak, mert mindegyiket több jelenet építi fel. A majdnem halszemoptikás kameraállások pedig nagyon érdekesen építik a feszültséget, hisz folyamatosan látod a karakterek környezetét, és ez érdekesen félrevezeti a biztonságérzeted. A hatás egyedülálló, nem sok hasonló stílusú horror filmet ismerek. A Longlegs nagyon szépen építi a feszültséget, és olykor fojtogató horrorja miatt nagyon tudom ajánlani.

horror | krimi | thriller

A film középpontjában Lee Harker, egy tehetséges új FBI-ügynök áll, akit egy sorozatgyilkos megoldatlan ügyével bíznak meg. Ahogy a nyomozás egyre bonyolultabbá válik, és... több»

3