2018.01.17 18:35 Artemisia Olvasottság: <100x
2

Bosszú

A bosszú-téma kicsit sablonos, de a Colombiana minőségi film a témában. A cselekmény érdekfeszítő, akciódús és számomra hiteles,megalapozott. Zoe Saldana karakterének ereje abban rejlik,hogy felkészültebb, alaposabb és okosabb az ellenfeleinél; a testi erőbeli hiányosságokat ésszel ,ügyességgel,leleményességgel kompenzálja. És ezt a gyilkos géniusz attitűdöt,sem az ujjából szopta ki, mivel a már gyakorlott bűnöző nagybátyja 15 éven keresztül képzi őt, megtanítja mindenre, van 15 éve,hogy lelkileg felkészüljön a gyilkosságokra,terveket készítsen,elsajátítsa a kivitelezéshez szükséges dolgokat.

Láthatjuk,hogy mindent precízen megtervez, precízen ügyel rá,hogy ne maradjon nyom, pl. a nagybátyjával is nyilvános helyeken találkozik, a szerelmének is álnéven mutatkozik be. A végső leszámolás előtt pedig a maffia egyik embere összefoglalja a harcmodorát és a módszereit,amik között megjegyzi,hogy sosem támad szemből, vagyis nincs a támadásai során nincs jelentősége a testi erőnek, tulajdonképpen gerilla hadviselést folytat. És bár nagyszerű karakterré avanzsálja őt a magabiztossága, elszántsága, türelme, hidegvére, hatékonysága valamint sikere és a film elején megfogalmazott célját is eléri, leszámol szülei gyilkosaival, valahogy mégis úgy érzem mintha a filmnek egy sötétebb, szomorúbb üzenete lenne.

Bosszú

Hiszen elérte legfőbb célját, melyre egész életében hivatott volt, de cserébe mindent elveszített. A családjából utolsóként megmaradottakat, szeretett nagybátyját és nagymamáját, a szerelmének is egy végső búcsú keretében árulja el igazi nevét, és feltehetően egész életében bújkálnia kell majd. Az akciójelenetek koreográfiája rendkívül kidolgozott és látványos, a színészi játékok meggyőzőek,karakterábrázolás is megfelelő a műfajhoz.

75 Colombiana  (2011)

akció | dráma | thriller

1992, Kolumbia. A kilencéves Cataleya szeme láttára gyilkolják meg a szüleit. Ő is épp csak megússza a mészárlást, és gengszter nagybátyjával, Emilióval az Egyesült... több»

2