2024.04.25 19:10 kabel Olvasottság: 187x
2

Lightos vámpíros

Az Abigail egy laza nyári film (csak tavasszal), melyben egy egész oké akció-vígjáték keveredik némi horror elemmel. Pár bűnöző próbál kordában tartani egy vámpírt, miközben néha kicsit egymással is harcolniuk kell. Egy egyszerű és a zsanér ismert elemeivel telezsúfolt, de mégis szórakoztató történet ez. Akad benne pár humoros szituáció, pár vérengzés és mindenki által ismert „ház az erdő mélyén” horror, ahol szereplőink egymás után halálukat lelik, miközben elfogy a popcorn a kezünkből.

A szereplők papírvékonyak, de elég karakterjegyük van, hogy megkülönböztethetőek legyenek, és jó nézni, ahogy kicsit versengenek a küldetés különböző pontjain. De a film figyel rá, hogy ne túl szerethető figurák legyenek, így amikor vértócsává válnak, mindenki boldog. Talán kicsit túlságosan is sémákra épül a történet, hisz majdnem az első perctől lehet tudni, kiből lesz vámpírkaja.

Lightos vámpíros

Nyilván, akad pár logikátlan megoldás és rosszul koreografált akciójelenet, ahol karaktereink percekig csak nézik, ahogy társuk egy méterre mellettük haldoklik. Páran kicsit túl idióták ahhoz, hogy elhiggyem, hogy profi gyilkosok. Ezek azonban nem annyira zavaróak, hogy lehúzzák az akciót. A film többnyire izgalmas marad, és csak a vége felé veszíti el a lendületet, amikor túl sok új dolgot akar bemutatni, amik nem igazán befolyásoltak már semmit. Gondolom, ebből is franchise van tervezve...

Azért akad jó dolog is, bőven. Az első a látványvilág, ami le sem tagadhatná a Resident Evil hatást. A ház, ahol szereplőink csavarognak, egyenesen valamelyik játékból lett kiszippantva, és ez remekül működött a vérszívós témakörrel. A balettozás és az antagonista is egész ügyes. A film egy nagyon kicsit csavar az ismert vámpír mechanikákon is. A maga módján, van humora a jeleneteknek, és mintha még a saját abszurditását is felismerné a sztori, hisz majdnem minden klisét elsütnek, de ezt a szereplők is tudják, és néha ki is mondják.

A filmben volt egy kis potenciál, hogy valami izgalmasabb és okosabb történetet mutasson be. Mondjuk egy olyat, melyben minden karakter hazudik egymásnak, és mi sem tudjuk, hol az igazság, vagy ki kivel szövetkezik. Ez a fajta játékosság enyhén benne van pár jelenetben, azonban látszott, hogy ez nem egy furfangos narratíva, és igen hamar félre van tolva bármi komplikáció, hogy újra pár vérengzést lássunk.

Örültem, hogy a film ügyesen kezelte kiszámítható történetét, és bár akciójelenetei átlagosak, a karakterek szórakoztató dialógusai miatt nem igazán volt unalmas pillanata. De azért ne számítsunk túl sokra. Mafabnak köszönöm a lehetőséget.

48 Abigail  (2024)

horror | thriller

Néha a gyerekek egészen szörnyűek tudnak lenni. Miután egy kétbalkezes bűnözőkből álló banda elrabolja egy prominens alvilági figura 12 éves lányát, az 50 millió dolláros... több»

2