2024.12.02 20:04 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: 351x
1

Nem a film témája volt gyilkos, hanem a rámtelepedett unalom!

Elolvastam jó pár kritikát itt, az oldalon. Mindenki dicsérte, akkor csak jó lehet! (Gondoltam, én!) Krimi, horror, thriller, dráma?

Hirdetés

Ez nem semmi! (Bár kezdett egy kicsit gyanússá válni a dolog, és nem alaptalanul! A rendező és a forgatókönyvíró egyazon személy: Pascal Plante. Gyanús, nagyon gyanús!) Egyszerre négy kategóriába sorolták a filmet? Nos, ha elvesszük az első hármat, ami marad, az egy szép kövér nulla! Az igazi műfaja a filmnek a dráma, és abból is az unalmasabb fajta! (Szerintem.) Bár a téma, ami oly unalmasan lett tálalva, senkit sem hagy hidegen, de ettől még rossz a film! Eleinte még érdeklődve néztem a filmet, de egy idő után keményen kellett harcolnom az ellen, hogy el ne aludjak. Nagy csata volt! (Nos, van, akinek bejött a film, van, akinek nem!)

Nem a film témája volt gyilkos, hanem a rámtelepedett unalom!

Nekem nem jött be! Azt mondanám, hogy elvesztegetett idő az a két óra, amit rászánunk. Nem is értem, mi ez a nagy rajongás a film körül! Számomra a film értelmetlen és cél nélküli. Igazából semmi sem történik benne. Két órán keresztül hallgatjuk, hogy a két főszereplő nő, Kelly-Anne (Juliette Gariépy) és Clementine (Laurie Babin) miről és hogyan gondolkodik. (Számomra egyik szereplő sem volt szimpatikus.) Közben kicsit tornázgatunk, fotózkodunk, kicsit játszunk a neten, megtudjuk, hogy nem szeretik az avokádót, de ott vagyunk minden nap egy sorozatgyilkos, Ludovic tárgyalásán. A sorozatgyilkos, Ludovic Chevalier (Maxwell McCabe-Lokos) egy szót nem szól a filmben. Egyszer integet, és ez volt a mélypont számomra! (A szövegkönyve remek!) Persze képbe jön a mesterséges intelligencia is. (El is gondolkodtam rajta, hogy ez most a reklám helye.) Több percen keresztül nézhetjük azt, amit mi is csinálunk. A főszereplőket láthatjuk több kameraállásból, ahogy bambulják a tv-t. Szemből, félprofilból és profilból, hátulról meg minek? Már ez „izgalommal” töltött el! Unalmas párbeszédek, unalmas cselekmény. Vannak, akik csak a film zenéjét dicsérik (Dominique Dussault), de nekem még az sem tetszett!

(Amire felkaptam a fejem: egy párbeszéd volt a mesterséges intelligenciával. Nos, az ledöbbentett. Nem szeretnék mélyebben belemenni a témába, mert az már nem csak a filmet érinti.)

Egyszer „talán” érdemes végignézni a filmet! Jó szórakozást!

horror | krimi | misztikus | thriller

Végre elérkezett a nap, amelyet Kelly-Anne már nagyon várt. A három fiatal lány szörnyű gyilkosságával vádolt Ludovic Chevalier tárgyalása a küszöbön állt. A közvélemény... több»

1