Már megint egy ócska, rém unalmas, rosszul fényképezett, rossz koncepcióval készült szellemes vagy démonos, vagy mit tudom én, milyenes film?
Nem volt túl sok pozitív gondolatom a filmmel, de rászántam magam...
Oskar Mellander rendező és Joakim Lundell plusz a másik író, Henry Stenberg biztosan jó filmet szerettek volna, de eközben óriási hibákat követtek el...
A Gone Ghosting (Szellemüldözők – szabad fordítás) csapat két oszlopos tagja ócska, kisstílű csaló, Alex (Vincent Grahl) és Catta (Felicia Kartal) csak a gyors pénzszerzés és a szponzori támogatások miatt csinálják a szellemesdit, de nem veszik komolyan...
Most éppen a legújabb áldozatukhoz, egy a térképen sem található házhoz tartanak, és ahogy már majdnem ott vannak, kifordul eléjük egy fa, keresztben elzárja az utat, így gyalog bandukolnak tovább!
Na, és elkezdődik a semmi, jó 45 percig, de tényleg semmi nem történik...
Ja, nem!
Bocsi, Alex barátunkat felhívja az utolsó szponzoruk, a Billy's fagyasztott pizza gyártó, hogy tovább nem fizeti őket!
Ez gatyafing!!!
Már a csapat megérkezése is vicces, mert állítólag több száz éve nem volt ott senki, erre, 30-40 éves fröccsöntött, hajas és hájas, csókos szájú babák heverésznek IKEA kiságyakban!
Pompás!
Aztán találnak egy ajtót, ott meg a hetvenes évekbeli technika dívik, buli van, fiatalok...
Egy család, aki beköltözik, mind meghal (mármint anno, ez van a kazettákon), nagyi sorra lelövi őket, a gonoszra hivatkozva...
Tehát, videókazetta nézés (Alex, Polly), de a banda többi része szétszéled. Aztán majd az ötvenedik perc körül egy „brékelő” valami elimbolyog a kamera előtt!
De már többször leírtam, hogy mik a szellemek, mik az entitások és mik a démonok...
Ez a szerencsétlenség vajon mi?
Egy meztelen, nagy körmű, szalagokkal a fején „táncoló”, recsegő hangokat kiadó entitás? Az? Legyen az!
Röhejes!
A színészek nagyon rosszak, mint például a Sandrót játszó William Wasberg, és a kissé mulya karakter, a vágó Lise (Fanny Klefelt), mintha csak papírmaséból lettek volna kivágva, plusz a top sz*r, Catta (Felicia Kartal), aki akkora ripacs, hogy maga Kern András is megirigyelné, már ha persze ilyen szennyet leülne az öreg megnézni!
Mindenki egyedül majomkodik a sötétben, és gyorsan meg is halnak, Catta, Lise, majd az operatőr, a pénzéhes Fabian, akit az a szervezet öl meg kint a ház előtt, akik megfogadták, soha senki ki nem jöhet a házból, aki bemegy!
Sandrót kettéhajtja, mint a papírmasét pucér barátunk...
Eddig a spoiler, mert a végét (sz.r az is) nem lőném le. Nekem kínlódás, de legyűrtem.
A CGI mai szemmel nulla, a színészek ultragagyik, a sztori sekélyes, röhejes, a megvalósítás, a zene, a fényképezés csak simán gyenge. Mårtin Stenberg, az operatőr ezzel leszerepelt...
Ja, hogy ki menekült meg?
Én, hogy vége lett!
Nem volt a filmben egy valamirevaló sequence, a legjobb, amit érzékeltem, az a „hold the roll!”
”Run out!!!”
Az IMDb-n 1200 vélemény után 3,9/10-es, a TMDB-n 5 véleményezés után 46%, de ez nálam csak 25% és egy szem nyugtató!
Túrós-barackos torta (házi) és bubis víz...
Kedvenc fotelem... (nyomott rendesen)

A Gone Ghosting egy népszerű szellemvadász csapat története, amely milliókat keresett az élő adásokból és a merch eladásából. Egy nap az operatőrük lelép, és nizonyítékot... több»
Szereplők: Klas Wiljergård, Vincent Grahl, Fanny Klefelt, William Wasberg, Felicia Kartal