2024.01.21 11:32 Juki-onna Olvasottság: 126x
0

Amikor azt hiszed, hogy csoda történt, pedig a Gonosz eljövetelének a jele

Az első két perc számomra izgalmasabb volt a lüktető furcsa hanggal és a fekete-fehér képsorokkal, mint az egész film. Igen, a zene, az félelmet keltő volt. Pár nyugtalanító és gyomorforgató jelenetet leszámítva láttunk már nem egy ilyen filmet. A történet középszerű, nincs benne semmi egyediség, semmi új.

Nem mondhatnám, hogy lekötött, egyszer nézhető alkotás, szerintem. A filmet három fejezettre osztották, ami nem oszt és nem szoroz a történet szempontjából. Lehetett volna az egészet egybe lenyomni a torkunkon, de gondolom, a film készítői ezzel is szerettek volna valamit elérni. Nálam nem jött be.

Amikor azt hiszed, hogy csoda történt, pedig a Gonosz eljövetelének a jele

Az első fejezet, a főszereplőnk, a bájos Narcisa nővér (Almudena Amor) novícius beilleszkedése a közösségbe. Ebben nincs semmi izgalmas, kivéve a széket Narcisa szobájában, ami magától mozog. (Ha ilyen székem lenne itthon, már rég kihajítottam volna! Repülj!) Az ajtón a kopogás, a hosszú, sötét folyosón való mászkálás, már olyan jelenetek, amiket megszoktunk. Eleinte még vártam, hogy történni fog valami, de nem keltette fel az érdeklődésemet a történet úgy, amire számítottam. Inkább látomásokról, a múltban megtörtént bűnökről, tragikus balesetről és öngyilkosságról van szó. Néha, ami számomra félelmetes egy filmben, amikor valaki közeledik felénk, finoman, suhanva, nem lépkedve. Ez kiüti nálam a biztosítékot! Ebből kaptam egy kicsit. Az utolsó 30 percben megtudhatjuk, miféle szörnyű titkokat őriznek az apácák a falaikon belül. Mindenki megkapja a maga büntetését, és ez így működik. Amint fent, úgy lent. Van benne pár kegyetlen jelenet, de még ez sem üti meg azt az elvárást, amit egy misztikus horrorfilm kategóriába sorolt alkotás nyújthatna. Sikoltozásban itt sincs hiány. Sajnos, csak ennyit tudott nyújtani a film. Csak a bájos főszereplő miatt adok egy csillagot! (A férfiakat szeretem, ha ez valakit megzavart volna!) A többi szereplő játéka felejthető. A rendezőtől (Paco Plaza) egy kicsit keményebb filmet vártam volna, főleg a Rec-filmek után, bár abból csak egy részt láttam! A forgatókönyvíró (Jorge Guerricaechevarría) még egy kicsit dolgozhatott volna a történeten. Számomra ez a film egy a sok közül, semmi kiemelkedő! Sokat ne várjunk tőle! Jó szórakozást hozzá!

horror | misztikus

Narcisa, a természetfeletti képességekkel rendelkező novícia apáca egy iskolába kerül, hogy fiatal lányokat tanítson. A film a 2017-es Verónica előzményeit meséli el. több»

0