2025.12.14 23:45 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

Eltévesztettem a házszámot

Nem ismerem Mary Shelley eredetijét, nem tudom, ez mennyire átdolgozott változat, de egy darabig tudtam hozzá kapcsolódni. Képzeljetek magatok elé egy Viktort, akit kis korában vert az apja, amit ez a Viktor felnőve istenkomplexussal kompenzált. Ennek köszönhetően létrehozott egy emberre hasonlító, de zombiszerű és nagyon egyszerű életformát, aki felett uralkodott és akinek a teremtőjévé válhatott. A zombilény egyszerre félt tőle és imádta, kezdetleges agya nem volt alkalmas másra, mint hogy félelemmel vegyes szeretettel nézzen a teremtőjére és ismételgesse, hogy Viktor, Viktor. Hát igen, Shelley a jövőbe látott.

Aztán amikor elmúlt az újdonság varázsa és ez önmagában már nem kötött le, onnan fogva villámsebesen az érdektelenség uralkodott el rajtam. Azt még észrevettem, hogy a végére nagyon értelmiségi szintre jött fel Zombiboy, de az nem tűnt fel, hogy ez mikor és hogyan történt. És felismertem a rendező szándékát, hogy pszichogiai és lelki irányból mutassa nekünk a történetet, csak ezzel nem tudta eléggé felkelteni a figyelmemet, nem nyert meg magának.

Eltévesztettem a házszámot

Ennek a filmnek tehát tutira nem én voltam a célközönsége: nagy várakozással néztem a hype miatt, és akadt pár színész is benne, akiket a minőségi filmekkel köt össze az asszociációm és korábbi tapasztalataim (Christoph Waltz, Mia Goth).

Már az elején eléggé fantasy-jellegű hangulattal kezdett be a rendező, amitől el is kezdtem feszengeni, de azután ezen sikeresen túlléptem egy időre. Középtájt akadtam le egészen, és kezdtem minden mással foglalkozni. Azért a háttérben hagytam lemenni a második felét. Nem kizárt, hogy a film jó, csak ez az első feléből számomra nem derült ki, ezért tartózkodóan a lehetséges még kihozható maximumra, közepesre értékelem.

A technikai megvalósítás összességében igen színvonalas lett, a CGI azonban valamiért vállalhatatlanul gagyi, meg kellett volna venni a drágább szoftvereket vagy a jobb FX stúdiók szolgáltatásait. Nagyon rossz volt az oda nem illően legalja minőségű számítógépes animációkat látni. Úgy tippelem, hogy a szuperhősös és fantasy műfaj ifjabb kedvelői fogják igazán értékelni ezt az alkotást.

dráma | fantasy | horror | sci-fi

Dr. Pretoriousnak fel kell kutatnia Frankenstein szörnyét, akiről azt hiszik, hogy negyven évvel ezelőtt egy tűzben meghalt, hogy folytatni tudja Dr. Frankenstein kísérleteit. több»

0