2026.05.24 09:43 Szabolcs417679 Olvasottság: 554x
4

Filmben is megállták a helyüket. A Star Wars 7 év után visszatért.

A mandalóri és Grogu mozifilmmel tért vissza 7 év után a messzi-messzi galaxis. Nem volt kimondottan rossz film, mivel tényleg elég látványos és pörgős. Talán érződik is, hogy a rendezők (Jon Favreau, Dave Filoni) nem tudtak túllépni a sorozat koncepcióján, mivel a filmen is eléggé megérződött, hogy ez olyan, mintha a sorozat egyik epizódját néznéd, csak ki van nyújtva.

A sztori, amit igazán ki lehet emelni, mivel a Mandóverzumnak keresztelt univerzum része, ami Thrawn főadmirális visszatértét vezeti fel... hát erre a film semennyit sem haladt előre. Helyette kaptunk egy újabb kalandot Mandótól a kis cuki zöld társával. A Mandalóri esetében a sztoriban semmi fejlődés nem volt, még Grogu karaktere sem fejlődött a film ideje alatt.

Filmben is megállták a helyüket. A Star Wars 7 év után visszatért.

A helyszínek elég látványosra sikeredtek, akcióban tényleg nincs hiány. A Huttok karakterével kapcsolatban egészen vegyes érzéseim vannak. Mivel a Hutt ikrekkel kapcsolatban örültem is, hogy a film végére meghaltak, de Rotta Hutt az, aki talán az egyik kedvenc Huttommá vált a filmben, bár nekem mindig is a kis büdöske marad a 2008-as A klónok háborúja mozifilmből.

Az új köztársaság karakterei sem voltak rosszak, mint például Zeb Orellios, aki végre több időt kapott élőszereplős fronton, és pont egy mozifilmben. Ward ezredes (Sigourney Weaver) karaktere sem volt kimondottan rossz. Az új köztársaság pilótái közül örülök, hogy Carson Teva is szerepelt a filmben, emellett számos jelenetben feltűnt a rendező is, Dave Filoni, a Trapped Wolf karakterében. Ő a kalapos pilóta.

A film inkább azzal nem nagyon foglalkozott, amivel igazából kellett volna. Voltak benne birodalmiak, de szerintem csak azért, hogy rohamosztagost is lássunk a filmben, mivel a közeledő fenyegetés érzését nem adták meg a filmben. A Nal huttai részek is egészen rendesen ki voltak dolgozva. Az ikrek palotája egészen jól nézett ki. Mint a film vége felé, amikor a Hutt ikrek és Rotta meg Embo és Kaimbu beestek a lény vermébe, akkor az tetszett, ahogy a kis Grogu kiemelte a hatalmas Rottát a veremből. Itt Yoda ugrott be nekem A Birodalom visszavág filmből, aki azt mondta, hogy a nagyság nem számít. Nagyon deja vu érzés volt.

Embo karaktere az, akit itt még ki lehetne emelni, mivel ő eddig csak A klónok háborúja animációs sorozatban szerepelt. Bár többet itt se kaptunk belőle, de igen jól sikerült a karaktere, és az ő és Din közötti párbaj is eléggé izgalmas volt a Hutt ikrek palotájában. Bár van negatívuma is a filmnek. Mikor Din Djarin kidől az erdőben, a fogságában eltöltött idő alatt kapott mérget, ami a vízben lévő lénytől származott a Hutt ikrek palotájában. Grogu az, aki ott maradt, és elrejtette őt a keresők elől. Bár én is azt mondom, nagyon hosszúra ki volt nyújtva a jelenet, miközben azt nézhetjük, Grogu bunkert épít, Grogu halat lop, Grogu szentjánosbogarakat hajszol.

Meg tényleg az a negatívuma, hogy nem tudtak film szintjére ugrani, hanem lent ragadtak a sorozat szintjén. Bár ebben az is közrejátszik, hogy ebből a filmből amúgy 4. évad lett volna. Bár más volt a koncepció, mivel Favreau elmondta, hogy az jobban foglalkozott volna a közeledő fenyegetéssel, akár még Thrawn főadmirálist is láthattuk volna benne. Csak hát a Disney akart egy filmet, hogy valamivel visszatérjenek a Star Wars-szal a mozikba. Bár lehet, hogy ez valósult meg és nem az, ezt is lehetett szeretni, mert attól függetlenül én azt éreztem, igen, ez egy Star Wars mozi.

A mandalóri és Grogu 10/8-as értékelés. Bátran ajánlom azoknak, akik szeretik az univerzummot és akiknek tetszett A mandalóri sorozat. De jó szívvel bárkinek is ajánlom, mert nem az a rossz kategória.

akció | családi | fantasy | kaland | sci-fi

A Galaktikus Birodalom bukása után a galaxis még messze nem talál békére: az Új Köztársaság törékeny rendjét szétszóródott birodalmi hadurak, alvilági alkuk és a Külső... több»

4