![]()
A mandalóri és Grogu mozifilm, ezzel tért vissza 7 év után a messzi messzi galaxis. Nem volt kimondottan az a rossz film, mivel tényleg elég látványos, és pörgős a film. Talán érződik is az hogy a rendezők (Jon Favreau, Dave Filoni) nem tudtak túl lépni a sorozat koncepción, mivel a filmen is eléggé megérződött, hogy ez olyan mintha a sorozat egyik epizódját néznéd, csak ki van nyújtva. A sztori amit igazán ki lehet emelni, mivel a mandóverzumra keresztelt univerzum része, ami Thrawn Főadmirális visszatértét vezeti fel, hát erre a film semennyit sem haladt előre. Helyette kaptunk egy újabb kalandot mandótól és a kis cuki zöld társával. A Mandalóri esetében a sztoriban semmi fejlődés nem volt, még azért Grogu karaktere fejlődött a film ideje alatt. A helyszínek elég látványosra sikeredtek, tényleg akcióban nincs hiány. A Huttok karaktere egészen vegyes érzéseim vannak. Mivel a hutt ikrekkel kapcsolatban, örűltem is hogy a film végére meghaltak, de Rotta a hutt az, aki talán az egyik kedvenc huttommá vált a filmben, bár nekem mindig is a kis büdöske marad a 2008-as aa Klónok Háborúja mozifilmből. Az új köztársaság karakterei sem voltak rosszak, mint pl Zeb Orellios végre több időt kapott élőszereplős fronton, és pont egy mozifilmben. Ward ezredes (Sigourney Weaver) karaktere sem volt kimondottan rossz karakter. Az új köztársaság pilótái közűl örülök hogy Carson Teva is szerepelt a filmben, emellett számos jelenetben feltűnt a rendező is Dave Filoni, mint Trapped Wolf karakterében. Ő a kalapos pilóta. A film inkább azzal nem nagyon foglalkozott, mint amivel igazából kellett volna. Volni voltak benne birodalmiak, de szerintem csak azért, hogy rohamosztagost is lássunk a filmben, mivel a közeledő fenyegetés érzést nem adták meg a filmben. A Nal Huttai részek is egészen rendesen ki voltak dolgozva. Az ikrek palotája egészen jól nézett ki. Mint a film vége felé a Hutt ikrek és Rotta meg Embo és Kaimbu be estek a lény vermébe, akkor az tetszett ahogy a kis Grogu kiemelte a hatalmas Rottát a veremből, itt Yoda ugrott be nekem a Birodalom Visszavág filmből, aki azt mondta, hogy a nagyság nem számít. Nagyon deja vu érzés volt. Embo karaktere az akit itt még ki lehetne emelni, mivel ő eddig csak a Klónok háborúja animációs sorozatban szerepelt. Bár többet itt se kaptunk belőle, de igen jól sikerűlt a karaktere, és az ő és Din közötti párbaj is eléggé izgalmas volt a hutt ikrek palotájában. Bár van negatívumja is a filmnek. Mikor Din Djarin ki dől az erdőben, a fogságában eltöltött idő alatt kapott mérget ami a vízben lévő lénytől kapott a hutt ikrek palotájában. Grogu az aki ott maradt, és el rejtette őt a keresőik elől. Bár én is azt mondom, nagyon hosszasra ki volt nyújtva a jelenet, miközben azt nézhetjük, Grogu bunkert épít, Grogu halat lop, Grogu szentjános bogarakat hajszol. Meg tényleg az a negatívuma, hogy nem tudtak film szintjére ugrani, hanem lent ragadtak a sorozat szinten. Bár erre az is közre játszik hogy ebből a filmből amúgy 4. évad lett volna. Bár más volt a koncepció, mivel Favreau elmondta, hogy az jobban foglalkozott volna a közeledő fenyegetéssel, akár még Thrawn főadmirálist is láthattuk volna benne. Csak hát a Disney akart egy filmet hogy valamivel visszatérjenek a Star Wars-al a mozikba. Bár lehet hogy ez valósúlt meg és nem az, ezt is lehetett szeretni mert attól függetlenűl én azt éreztem, igen ez egy Star Wars mozi.
![]()
A mandalóri és Grogu 10/8-as értékelés. Bátran ajánlom azoknak akik szeretik az univerzumott és akiknek tetszett A Mandalóri sorozat. De jó szívvel bárkinek is ajánlom, mert nem az a rossz kategória.
94 A mandalóri és Grogu (2026)
akció | családi | fantasy | kaland | sci-fi
A Galaktikus Birodalom bukása után a galaxis még messze nem talál békére: az Új Köztársaság törékeny rendjét szétszóródott birodalmi hadurak, alvilági alkuk és a Külső... több»
Szereplők: Martin Scorsese, Sigourney Weaver, Pedro Pascal, Jeremy Allen White, Jonny Coyne