![]()
Én is vegyes érzésekkel jöttem ki a teremből, de közben azért azt is éreztem, hogy nagyon jó volt a film. Jó, mert azt nyújtotta, amit egy Star Wars-nak kellett: látványt, harcokat, megannyi lényt és világot. Jó, mert hozta azt, amit megszoktunk 3 évadnyi Mandalóri után. De rossz, amitől vegyes érzéseim lettek, az pont ott van, hogy nincs az, ahova kifutna a cselekménye, így emiatt lapos, semmitmondó.
Kár, hogy nem tettek utalást sem Thrawnra, és azt sem, hogy elkezdték volna felvezetni. Összességében másnap és a további napokon már visszagondolva is inkább csak egy kellemes és akciódús SW-filmre emlékszem, aminek története önmagában amúgy tök jól megállja a helyét. Bár a karakterek nem sokat fejlődtek a film cselekménye során, leginkább csak Grogunál lehetett tapasztalni, hogy akarnak is kezdeni még valamit az ő karakterével, a többiek pedig csak mentek a saját útjukon.
![]()
Aztán ott vannak azok a karakterek, akik animációs frontról lettek átemelve élőszereplősbe, legyen szó Rottáról, a huttról, Jabba, a hutt egyetlen utódjáról, aki mindenképp külön említésre méltó, mert nagyon jó karakter volt. Eddig egy huttot se kedveltem nagyon, de Büdöske (a Klónok háborúja mozifilmben kapta becenevét) mint most már nagy és kigyúrt gladiátorharcos csiga, aki nem apja nyomdokaiba akar lépni, de mégis köteleznék rá, kivétel ez alól. A hutt ikrek pedig végre megkapták azt, ami nekik járt.
Továbbá ott van Zeb, akit a Rebels animációs sorozat rajongói, mint jómagam is, nagyon örültem, hogy láthattam ilyen formában, mellesleg akciózni is. Embo már csak hab a tortán. A film többet foglalkozhatott volna a birodalmi témával, de majd az Ahsoka pótolja ezeket. Az újonnan bemutatkozott Ward ezredes is kimondottan jó karakter lett, akit nem más játszott el, mint Sigourney Weaver, de a pilóták között jó volt újra látni Carson Tevát, vagy magát a kalapos igazgatót, Dave Filonit.
Pazar látványvilág, megannyi szörnnyel (leginkább az arénában látott holo sakkszörnyek) és űrlénnyel (Nal Hutta és még további bolygók élővilága), ahogy azt annó George Lucas is megálmodta. A film háromnegyede akcióképsorokból áll, amik jól néznének ki 2-3 epizódban is, ha ez sorozat lett volna.
Pedro Pascal mint Din Djarin szinte már csak fürdik apai szerepében, amit a film jól be is mutat. Lényegében egy apa és fia közti családi akciózást láthat a néző, mely izgalmas, megható, családias, és nagyon jól épít Din és Grogu apa-fiú kapcsolatára is.
Ludwig Göransson zenéje pedig hibátlan, méltó utódja John Williams Star Wars-zenei világának. Lényegében egy jó Star Wars-filmet kaptunk, aminek vannak jobb és rosszabb dolgai is. Jon Favreau egy olyan filmet dobott össze, ami sehova se fut, de közben jól tud szórakoztatni egy messzi-messzi galaxisban, és arra jó, hogy beüljünk a moziba, kikapcsolódjunk, és élvezzük azt, amit a vetítőn elénk tárnak ebben a közel 50 éves franchise-ban.
91 A mandalóri és Grogu (2026)
akció | családi | fantasy | kaland | sci-fi
A Galaktikus Birodalom bukása után a galaxis még messze nem talál békére: az Új Köztársaság törékeny rendjét szétszóródott birodalmi hadurak, alvilági alkuk és a Külső... több»
Szereplők: Martin Scorsese, Sigourney Weaver, Pedro Pascal, Jeremy Allen White, Anthony Daniels