2025.02.09 13:42 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Újra megmártózhatunk a semmitmondó, unalmas horrorfilmek mocsarában!

Valahol azt olvastam, hogy a film újdonsága az, hogy a cselekményeket a gyilkos szemszögéből mutatják be. Felkeltette az érdeklődésemet, hogy mi ez a forradalmian új látásmód! Végignéztem. (Sajnos.) Nos, ha a gyilkos szemszögéből akarták bemutatni a történetet, akkor jelentem, ez nem sikerült. Az nem a gyilkos látásmódja, hogy a kameraman két méterre a gyilkos háta mögött gyalogol hegyen-völgyön át. (Ha így lett volna, akkor nem lett volna szereplő, mert a néző az „elkövető”. Szerintem.) Mikor kimászik az avar alól, akkor csak a leveleket kellett volna látnunk, nem pedig őt magát, ahogy kikecmereg alóla. (Az avar alá volt eltemetve, nem a földbe? Még jó, hogy nem járt arra egy medve család.)

A film unalmas, semmi újdonságot nem fedeztem fel benne, talán egy valamit: a gyilkosságok abszurd kivitelezését (persze ettől nem lett jobb a film) és a mellékszereplők hihetetlenül rossz alakítását. Ez a Péntek 13. akárhányadik része akar lenni? Van még lejjebb? És honnan szerezte a főszereplő azt a nehézbúvár- vagytűzoltó sisakot? (Engem igenis érdekel!) Ő csinálta, vagy találta? A munka zaja lett volna, ami kiszűrődött a sufniból? Gondolom, zavarta a külseje! A kis hiú! Mindenesetre szüksége is volt rá, amikor átgyalogol a tavon. Nos, egy nyaklánc miatt megy a csetepaté, de hogy ennyire megviselje Johnny-t (Ryan Barrett) az ékszer elveszítése, nem gondoltam volna! Egyetlen egy dolog értékelhető: a forgatási helyszín. Csodálatos!

Újra megmártózhatunk a semmitmondó, unalmas horrorfilmek mocsarában!

Az biztos, hogy Johnny az erdőben és mezőn való gyaloglásával, egészségesebb lett. Chris Nash, a rendező és egyben forgatókönyvíró semmi újat nem mutatott, amit eddig még ne láttunk volna. Ezzel a filmmel debütált, és az az érzésem, hogy elég rosszul! (Művész-slasher? A Filmtekercs kritikusa tette fel nekünk a nagy kérdést.) Nem, nem az! Pár magasztaló kritikát is olvastam, de nem osztom a véleményüket. A nézők szavazatai mindent elárulnak. Az aláfestő zene sem fogott meg, és a cselekmény sem. Felmerült bennem pár kérdés: a filmbéli mellékszereplők honnan tudták, hogy Johnny az a bizonyos Johnny, és honnan tudták, hogy a nyakláncot keresi? Nem mondta senkinek, mert egy szót sem szól a filmben! Most nyitott kérdés maradt a film vége? Ennek lesz folytatása? Nem kellene erőltetni! Számomra csalódás volt a film!

Ezt a másfél órát hasznosabban is eltölthettem volna. Jó szórakozást!

dráma | horror | thriller

Egy hangulatos horror slasher, amely módszeresen ábrázolja egy élőhalott szörny rejtélyes feltámadását, tombolását és a megtorlást egy távoli vadonban. több»

0