2024.03.08 01:54 kabel Olvasottság: <100x
0

Akciófilmnek gyenge, viccnek erős

A Nőnap alkalmából a Phantom Warriorra esett választásom, mely leírása alapján egy fantasy sci-fi egy mindent elvesztett nő álomvilágban játszódó bosszúhadjáratáról. Bár ezek a motívumok valóban jelen vannak, a film szinte minden része katasztrofálisan rossz. De legalább viccesen rossz...

Igen, ez egy „olyan rossz, hogy már jó” alkotás, mert látszik, hogy volt akarat, csak a tehetség, kreativitás és a szaktudás hiányzott. A színészkedésnél gyengébbet rég láttam. Amit ezek a karakterek produkáltak olyan szinten kritikán aluli volt, hogy fizikai fájdalom volt dialógusjeleneteket nézni. Mintha exkluzív olyan embereket vettek volna fel, akik a színjátszás leghalványabb jelét sem mutatták. Aztán szereztek egy rendezőt, aki kamerát csak mások kezében látott, és aki forgatókönyvírás során demonstrálta, hogy farkasok nevelték, és még nem halott embereket kommunikálni. Mert mégis mi volt ez a történet???

Főszereplőnk egy sztereotipikus meleg csávót akar valamiért megölni, aki egy csapat abuzált nőt vezet, akik bosszút akarnak állni gonosz élettársaikon. A társaság megjelenésekor kékké változik a világítás, és a szereplők a lehető leggusztustalanabb ruhákban vonulnak fel, hogy utána mindenféle katarzis nélkül lelőjék az adott férfit. Őszintén nem tudom, ez most valami női emancipációs film akar lenni, vagy a toxikus kapcsolatokat akarta kritizálni. Nagyon nehéz bármit komolyan venni, de hihetetlen komikus nézni, ahogy a film erőlködik, hogy valami épkézláb sztorit csavarjon ilyen sok ostobaságból. Főszereplőnk rengeteget monologizál, kb. olyan tónusban, mintha saját gyászjelentését olvasná a film üres temetésén.

Alig akad akció, ami van, meg inkább borzasztóan vicces, bár kétlem, hogy a készítők nem ezt a hatást akarták elérni. Gondolom, ez a 80-as évek exploitation filmjeire akart volna hajazni, csak kicsit sem sikerült. Inkább nézzetek egy Grindhouse-t vagy Hobo with a Shotgunt. Ami érdekes, hogy bár a kameramunka, színészkedés, rendezés és forgatókönyv a szellemi kútmérgezés kategóriát képviseli, addig maga a set design meglepően ügyes. A díszletes ember tudta, mit csinál, és a helyszínek egész egyediek és többnyire izgalmasan néznek. Nagy kár, hogy a benne mozgó emberek mind a dilettantizmust képviselték.

fantasy | kaland | sci-fi

Az álarcos igazságosztó és halhatatlan lélek, Nemesis Knight eredettörténete. több»

0