2025.04.18 21:37 mozinaplo Olvasottság: 225x
0

Nem kell Novokain a Novokain mellé!

Hosszú utat járt be nálam a Novokain: amikor először megláttam a bemutatók közt, legyintettem, mert azt hittem, Steve Martin azonos című vígjátékát forgatják csak újra. Aztán mikor kiderült, hogy egy akcióvígjátékról van szó, már kezdett érdekelni, de az egész jól sikerült előzetes miatt akartam mindenképp látni.

És ezúttal a trailer nem vezetett félre, se nem lőtte le az összes jó poént: a Novokain egy magas oktánszámon pörgő, viccesen véres akciókomédia a The Boysból ismerős Jack Quaid főszereplésével.

Nem kell Novokain a Novokain mellé!

Nagyon meglepett, milyen jól felépítették a karaktert: Nathan Caine gyerekkora óta nem érzi a fizikai behatásokat, így a fájdalom számára ismeretlen – ezt azonban a készítők, Dan Berk és Robert Olsen nem vegytiszta szupererőként tálalják, hanem Caine mindennapjait megkeserítő krónikus betegégként.

Hősünket leszámítva azért a többiek elég elnagyoltak, de egy one-man-show akciómozinál ez azért megbocsájtható, főleg, ha a lényeg ennyire ütősre sikerült: az érzéketlenséget tök jól kihasználják a bunyók során, és nem egy egészen beteg kivégzésben lehet része annak, aki a Novokainnal tölti a húsvéti hétvégét.

A verbális humor viszont nem mindig talál be, bár nem éreztem magam kínosan a székben ülve. Az akciószekvenciák és a vizuális poénok viszont abszolút kárpótolnak a film minden hibájáért.

A történettől persze nem kell sokat várni, van azért egy-két érdekes fordulat, viszont a 110 perces játékidő ugyan gyorsan eltelik, a mentőautós részt a vége felé már egy kicsit időhúzásnak éreztem; egy ennyire vegytiszta szórakozásnak ígérkező mozifilm igazán megállhatna 100 perc alatt, bár még így is sokkal rövidebb és pörgősebb, mint a legutóbbi Halálos iramban eresztés.

2025 meglepetésfilmje eddig a Novokain: meglepően kidolgozottan tálalja premisszáját, majd jókora adag gyógyszer elgurul, amikor előtérbe kerül a cselekmény. A Vérapó és a Mel Gibson nevével fémjelzett Boss Level óta nem csalódtam ilyen pozitívan akciófilmben szerintem.

65 Novokain  (2025)

akció | thriller | vígjáték

Egy szelíd modorú, introvertált férfi egy ritka genetikai rendellenességgel születik, amely érzéketlenné teszi őt a fizikai fájdalomra. Amikor új kedvesét túszul ejtik egy... több»

0