Ezt a kategóriát nevezik egyszer nézhetőnek. Ennek a filmnek értelme nem volt, pláne nem így. Nem adott hozzá semmit az eddigi részekhez. Ezek a baromságok, hogy a dinoszauruszok már nem érdekesek, hogy gyógyszert készítünk a vérükből és a tojásfehérjéből. Valamint, hogy viccet csinál a droghasználatból, a szívbetegségből és egy családtag elvesztéséből. Ez mindennek a legalja! Meg ha azt nézzük, hogy a film egy 17 évvel ezelőtti balesettel nyit. Amivel alapjáraton nem lenne semmi gond. Csak hogy szóba kerül a '93-as park is annak kapcsán, hogy ezen a szigeten folytak a kutatások (kísérletek) a park előtt. (A Jurassic Park filmek cselekménye különböző időpontokban játszódik, de a legelső film, a Jurassic Park, 1993-ban került a mozikba, és az eseményei is ebben az évben játszódnak. A Jurassic World filmek, amik a Jurassic Park folytatásai, a jelenkorban játszódnak.) Írja az internet.
Ha a 2015-ös Worldöt említették volna meg, még azt mondom, oké, mert akkor az hét évvel 2015 előtt játszódott volna, 2008-ban. Szóval hogy lehet az, hogy egy több mint harminc éve történt balesethez kapunk egy olyan számot, hogy tizenhét évvel ezelőtt? Ráadásul úgy, hogy mindez a film szerint már a park előtt megtörtént. Nekem sehogy nem jön ki a matek, pláne, hogy a film szerint még a park, tehát '93 előtt itt kísérleteztek. Amúgy ha értékelnem kellene a filmben felvonultatott állatokat, akkor a T-Rex tetszett, a felvezetése, és ahogy eltűnt a csónak mögött, az tetszett, az úszó T-Rex tetszett, a további jelenete már kevésbé, ez, hogy hol kint, hol bent a vízben, kizökkentő volt, a regényhez képest nem ezt vártam.
A moszaszaurusz első jelenete gagyi volt, és ha azt nézzük, hol úszott el a felborított vitorlás alatt, hát ott simán el kellett volna rántania a hajót az uszonyával, mert nem bukott alá olyan meredeken. A következő jelenete viszont nem volt rossz, és kellemesen csalódtam a spinoszauruszokkal kapcsolatban, a kinézetük szódával elmegy, a fejük jobb volt, de azért mégis csak a JP3-as a jobb.
A mosza bálna hasát nem értettem, szerintem nagyon gáz volt. Miért kellett egy vízi őshüllőnek bálna has? Ami ugyebár emlős állat. A titanoszauruszok túlzott mennyisége, a quetzalcoatlus jelenete, na ott vakargattam a fejemet, és szépnek sem mondanám, viszont mikor Zora csőrbe rúgta, na az volt a mélypontja a jelenetnek. Továbbá ekkora magasságból nem hiszem, hogy ennyire lassították volna a zuhanást a levelek, akkor is azért valamennyire meg kellett volna sérülnie Loomisnak.
A drogos srác az egész film alatt ellenszenves és irritáló volt, és alig vártam, hogy kinyírja valami. Csalódnom kellett, ráadásul a raptorokat is meggyalázzák, amik szerintem jól néztek ki, viszont ezt a film nem tükrözi, és a háttérbe szorítja őket. A D-rexet se tudtam hova tenni, tök felesleges volt, ahogy a mutadon is. A mutadon olyan, mintha a koponyaszigetről jött volna.
Egyik mutáns sem illet ide. (Miért? Mert ez egy dinoszauruszokról szóló franchise, és nem szörnyfilm.) De még azoknak is gagyik voltak. Ha Jurassic film, akkor dinoszauruszok legyenek benne, ne sáskák, és ne mutánsok! Amekkora figyelmet kaptak a marketingben, én többre számítottam. Továbbá a karakterekről annyit, hogy semlegesek. Senkiért sem tudtam egyáltalán aggódni, hogy most mi lesz vele, túléli-e. Hülyék voltak egytől egyig, és nem jó értelemben. Talán a kapitány volt a legértelmesebb, és Zora. De akkor is, a párbeszédek olyan semmitmondó, sablonosak voltak, és befejezetlenek.
Izgalmas jelenetek nem voltak a filmben, pláne nem rémisztőek, és semmi pluszt nem adott a sorozathoz, a sorozat részeként sem tudok rá hivatkozni. A dilophoszauruszos jelenet vérpezsdítőbb a Jp 1-ben, mint ebben bármelyik jelenet. Ez az, amikor átesünk a ló túloldalára. A boltos jelenet az nagyon gagyi volt, és míg a környezetre odafigyeltek, addig az élelmiszerek olyan állapotban voltak, mintha előtte rakták volna ki a polcokra. Ha már állítólag 17 éve elhagyatott az a létesítmény, miért vannak ott ennyire jó állapotban az élelmiszerek, és hogy működhetett az autó még mindig? Ez trehány munka volt a díszlettervezőktől, sőt az egész stábtól. Még az Elveszett világban és a Park 3-ban is látványosabb a környezet, látszódott az a négy-nyolc évnyi elhagyatottság, a hurrikán nyomai, az épületek használatlansága.
A zenét sem értettem, olykor miért csendül fel az ikonikus téma, főleg a hegyekre. Egyszerűen nem fogott meg az az érzés, mint mikor az első park filmet elindítom, és libabőrös leszek a dal hallatán, sőt az első worldnél is érzem a bizsergést és a libabőrt, és a látványtól még harminc év elteltével sem kopott meg ez az érzés. Itt nem volt semmi hasonló. A hajó viszont nagyon tetszett nekem. Szóval nagyon kevés dolgot tudtam pozitívan értékelni ebben a filmben. A T-Rex kinézetét és nyitójelenetét, a titanoszauruszok kinézetét és a hajót. Ez nagyon karcsú egy kétórás mozihoz képest. Még jó, hogy nem moziban néztük meg. Én bízom benne, ha lesz is folytatása, akkor az nem lesz ekkora szarkupac.

A film öt évvel a Jurassic World: Világuralom eseményei után játszódik, amikor a bolygó ökológiája nagyrészt barátságtalannak bizonyult a dinoszauruszok számára. A... több»
Szereplők: Scarlett Johansson, Mahershala Ali, Jonathan Bailey, Rupert Friend, Manuel Garcia-Rulfo