![]()
akkor szólt volna nagyot a film, ha a végén, az életben maradt főszereplők hajóját (ahogy a naplementében siklik a vízen mindenki boldogan mosolyog) , felborítja egy Moszaszaurusz és mindenkit felfal! És üresen siklik tova a hajó a tengeren. De ez, ahogy az életükért rohantak még pár perce, (mint minden részben), és most Dolores-szel a hátizsákban, egytől egyig mosolyognak, ettől már kifordul a gálám. Nem tetszik, hogy kiszámítható a történet, én már a film közben is a főszereplőket egy kicsit megtizedeltem volna a történet írója helyében. Sőt, azt mondanám, hogy a producereknek le kellett volna söpörniük ezt a forgatókönyvet az asztalról! Amikor Teresa(Luna Blaise) lóg a csónak szélén, már ott le kellett volna, hogy harapja az egyik lábát a Moszaszaurusz és ott kellett volna hagyni az erdő szélén, egyedül.(Egy ilyen jelenetre sokan felkapják a fejüket, nem pedig szundikálva nézik.) Bár országunkban 16 éven felülieknek ajánlott a film, de mostanság a tíz évesek ennél jóval keményebb filmeket néznek.
Észbontó volt Dolores az a kis akármilyenszaurusz, aki etetés után lefekszik Isabella (Audrina Miranda) mellé, mint egy hűséges kutya. Ez a film az első három rész pár jelenetének tákolmánya és abból is a rosszabb fajta. Már a nézők is tudják, hogy mire készüljenek, ezért kellett volna egy kis vérfürdő! Ott dobta le az agyam a szíjat, amikor az apuka egy sziklába kapaszkodva elkezd bömbölni, mert hátrahagyta Teresát, a lányát. Nem, nem megy utána, csak bömböl.
![]()
Ezt is megértük! A nők tökösek lettek a férfiak meg zokognak. Döbbenet! A rosszak, mint minden részben, itt is megkapják méltó büntetésüket, és hisszük, hogy csak a rosszakkal, de a jó emberekkel is történnek rossz dolgok néha. Ami igazán kíváncsivá tett a film végén felbukkanó mutáns szaurusz, de azt meg alig lehet látni. (Ilyenkor persze mindig sötét van.) Így érdekesebbé vált volna a történet. Hogyan néznek ki, mekkorák és milyen gyorsan futnak. Ezt lemérhettük volna abból, ahogy a szereplőket kergetik, utolérik és megeszik. A színészi alakítások nem nyűgöztek le, a párbeszédek meg egyenesen unalmasak voltak, olyan témákat boncolgatva, amik nem érdeklik a nézőket, Xavier ( David Iacono) egyenesen az idegeimen táncolt, annyira ellenszenves volt.(Szerintem) Scarlett Johanssontól nem sok filmet láttam, de úgy tűnik, ez így is marad. A CGI-s díszletek nagyon tetszettek! A buja erdő a sok zöld, az nagyon bejött nekem, de a cselekmény mentes minden meglepetéstől! A zene sem nyűgözött le, egyvelege az első és a harmadik rész zenéjének. Ha ebből indulunk ki, akkor elég alacsony volt a költségvetés! (Kivéve a színészek gázsija!) Egy szundikálós délutáni filmnek talán elmegy. Mindenkinek boldog békés karácsonyt kívánok!
A film öt évvel a Jurassic World: Világuralom eseményei után játszódik, amikor a bolygó ökológiája nagyrészt barátságtalannak bizonyult a dinoszauruszok számára. A... több»
Szereplők: Scarlett Johansson, Mahershala Ali, Jonathan Bailey, Rupert Friend, Manuel Garcia-Rulfo