Az Valami különös egy nem túl komplikált film. A története kerek és egyszerű, karakterei érdekesek, de nem nyúlnak túl a filmen, és alapszituációjának furcsasága szépen megtámogatja a jump scare-ekkel tarkított horrort. Sokan lenézik a jump scare-eket, de ezek szép kivitelezése kimondottan nehéz, hisz pont annyi jelzést kell elszórni, hogy a néző számítson ugyan valamire, de ne annyira, hogy erőltetettnek hasson. Az Valami különös hihetetlenül jó ebben, és akadt pár igazán remek jelenete, ahol szépen épül az atmoszféra, amit aztán egy remek ijesztés csap le.
A film szerint egy pszichiáter feleségét meggyilkolják otthonában. Évekkel később a feleség ikertestvére egy különös fabábuval jelen meg az orvos küszöbén, egyfajta évforduló ajándékként. Azonban, a bábu mintha saját életet élne, vajon mi a célja?
Igen, akad itt horrorklisé bőven, pszichiáterek, médiumok, sötét szobák és random hangok. A film nem a legeredetibb, és nem is nagyon igényli, hogy mélyebben belegondoljunk karakterébe. Nincs nagyon üzenet vagy mondanivaló, ilyen szinten kicsivel többre számítottam. Szerencsére, a film flashbackjei és meglepetései elég életet lehelnek a sokszor látott pillanatokba is. Mint horror, szépen működik a film. Az ijesztések egész jók, a karakterekről sokáig elég keveset tudunk, így bizonytalan volt, kiben bízhatunk. Majdnem végig egy kis helyszínen játszódik és történetének, azért akadnak elemei, ahol furcsálkodva húzzuk fel a szemöldökünket.
Mindenképp érdemes megnézni, atmoszférateremtésben a film kiváló, és a sok horror-szenny mellett már ez is elég néha.

73 Valami különös (2024)
Amikor Danit brutálisan meggyilkolják a távoli vidéki házban, amelyet férjével, Teddel felújítanak, mindenki a helyi elmegyógyintézet betegére gyanakszik, ahol Ted orvos. Nem... több»
Szereplők: Steve Wall, Gwilym Lee, Carolyn Bracken, Caroline Menton, Tadhg Murphy
Ahogy megláttam, hogy 1 db vélemény van róla, éreztem, hogy te leszel az. :D Egy napon néztük gyakorlatilag.