![]()
Nekem nem jött be a film, de simán lehet, hogy másnak ötpontos. Sam Rockwell jól játszik, de (nekem) az előző filmjeiben sokkal nagyobbat ment. És én jobban szeretem, ha egy időutazó film vagy 1.ismétlésre épül, mint a Holnap határán 2. ha már viszonylag egy idősíkban (mi az, hogy!) játszódik a történet, akkor legyen akciódúsabb és egzotikusabb. Mint például a Vissza a jövőbe trilógia bármelyik része. Itt meg a film egy jelenetben játszódik, 90%-ban sikátorokban. Azt hinnéd, hogy végig menekül a főhős, de nem! Másokkal beszélget, miközben én unatkozom.
Mert a nagy tanítás ("Haver, a mobilod meg az AI tönkrevágja a szociális életed") már elhangzik az előzetesben. És kb. ennyi! Vannak még a történet végén csavarok, sőt dupla csavar is, de ez a film menthetetlenül lapos. Nekem A holtak nem halnak meg című film jut eszembe, ami az abszurd humorral és a művészieskedéssel próbált szórakoztatni, szintén elég unalmasan. Természetesen a film trailere hazudik, a film inkább groteszk dráma, mint szatirikus sci-fi. Bocsánat, ha ezt is lelőttem.
![]()
Ez a film tele van nem kibontott történetekkel, mindenbe belekap, hogy aztán rögtön eldobja. És egyszerűen annyira irtózik a rendező az akciótól, hogy ami van, abban is a főszereplők kb. ugyanolyan zombiként mozognak, mint az elektrozombik. Most láttam A nagy árvizet (a Netflix üdvöskéje), hát azon jobban szórakoztam, pedig Netflix, érted! Ha az volt négy csillag, akkor ez most nem lehet több, mint három. Persze... úgy logikus, ha az Alkotót (szintén AI témájú film, csak AZ zseniális) lepontozták, akkor a Don't Die-t meg most felpontozzák a "műértők". "Mert az Embernek van lelke, öregem!" Logikus agya viszont a legtöbbnek nincs. Dááing! Ez betalált.
akció | animáció | dráma | kaland | vígjáték
Egy ember a jövőből egy Los Angeles-i étkezdébe érkezik, ahol az elégedetlenkedő vendégek pontos kombinációját kell toboroznia, hogy csatlakozzanak hozzá egy egyéjszakás... több»
Szereplők: Sam Rockwell, Juno Temple, Haley Lu Richardson, Michael Peña, Zazie Beetz