2026.06.15 18:52 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

tisztes iparosmunka

Guy Ritchie-nek finoman szólva nem ez a főműve, de különben tisztességes szórakozást nyújtó popcornmozi, csak tőle többet várunk azért. 3-4 csillag között ingadoztam, 10-es skálán nálam ez szűk 6-6,5/10-et ér. Maradjon a 3 csillag és akkor még jó fej is voltam. Ez a különben nem túl acélos értékelés két nappal a film megnézése után született meg, közvetlenül a film után még magasabb az érték, amíg friss az élmény. Csak az van, hogy alszik rá egyet-kettőt az ember és azt mondja, hogy basszus, ez nem volt olyan szintű, mint amit ettől a rendezőtől elvárunk.

tisztes iparosmunka

A tempó pörgős, a szereplők elég jók, mindjárt belecsöppenünk egy látványos cselekménybe, de a gondok már az első fél órában intenzíven jelentkeznek, csak ott még várja a néző a felsőbb értelmet, ami az istennek nem fedi fel magát végül. Van egy vagyonkezelő-szerűség New York Cityben, amelynek az egyik ügyfelét lenyúlják egymilliárd dollárral. Ez az ügynökség felfogad egy problémamegoldó csapatot, hogy hajtsa be a pénzt. A csapat az összes akciófilmes klisének megfelel, pompás, rettenthetetlen és megállíthatatlan emberpéldányok, szuperférfiak és egy szupernőstény. Csodálatos fizikumuk természeti adottság, hisz mint az ilyen filmek hősei általában, ők se edzenek sose. Persze sarokba is szorítják a minden hájjal megkent üzletembert, mindig nyolcvannyolc lépéssel előrébb járva és gondolkozva, mert nem csak a fizikumuk kivételes, de az elméjük is. Mégse értjük, hogy miért terveznek iszonyú bonyolult kimenekítési akciót az adósságbehajtási tárgyalás napjára a tárgyalást lefolytató szupernőstény kolléganőnek. Ugyanis arról egy pillanatra se próbál meg minket Ritchie meggyőzni, hogy miért törvényszerű, hogy a dolgok ebbe az irányba fognak eszkalálódni, na meg akik ennyire nagy májerek, hogy előtte szoft módszerekkel majdnem teljesen megfektették a rossz arcot, azoknak semmi gondot nem kellene hogy okozzon az, hogy visszahekkeljék a hiányzó pénzt kamatokkal együtt.

Na szóval ül az ember a moziban, nézi, ahogy szép emberek aprítják az ellent, minden látványos, de közben végig ott van az a kínos feszengés, hogy akkor most ez az egész mi a francért történik? Ez önmagában egy botrány egy Guy Ritchie film esetében, hogy a nézőben kialakulhat ez a végig jelenlévő feszítő érzés, igazából azért adom meg az erős három csillagot, mert ha elvonatkoztatunk attól, hogy egy igazán jelentős előéletű rendező hozta össze ezt a blődséget, akkor szigorúan szórakoztatóipari szempontból a szerződésszerű teljesítés megtörtént, a popcorn jól fogyott, mi nézők meg összességében jól elvoltunk. Az már más kérdés, hogy csak később jövünk rá, hogy amit a moziból kijőve aranynak gondoltunk, az fémmel bevont műanyag volt. Szóval amit Ritchie megcsinált velünk, az a parasztvakítás tipikus esete, megértem, ha valaki erre bevágja az 1 csillagot, én is közel jártam hozzá, de aztán győzött a megbocsátóbbik énem. Próbáljátok a nagy rendezői névből eredő elvárások nélkül megnézni, és úgy rendben lesz az élmény, nem fogjátok felcseszni magatokat utólag, mint én. Ha valaki úgy megy a moziba, hogy lássuk, mint alkotott a nagy Guy Ritchie, az tutira csalódni fog.

akció | dráma | thriller

Amikor egy kegyetlen zsarnok ellop egy milliárd dolláros vagyont, a világ árnyékában működő elit operatívok titkos csapatát küldik utána, hogy visszaszerezzék. Számukra az... több»

0