A lengyelek próbálkoztak már sok mindennel, de ez az első krimi, amit tőlük láttam. A sztori eleje tipikus sorozatgyilkosságra hajaz, később jönnek az apró fordulatok, amelyek kíváncsivá teszik a nézőt valamilyen szinten. Sok hasonló filmet láttam már, többé-kevésbé jobbakat és rosszabbakat. Sokat elárulnak már az elején, hogy mi történhetett, majd a végére jön a csavar, ami kellemes meglepetés volt, de nem estem hasra tőle. Nagyjából kiszámítható és következetes a cselekmény. A lengyel társadalmat balkáninak mutatja be, ez olyan lelombozó motívum, de különösen az ügyvéd és bíró házaspár zűrös körökben mozgó gyermeke. A rendőrség személyi állományába tartozó karakterek voltak számomra a legérdekesebbek és realisztikusabbak a nyomozó ügyésszel (Jakub Gierszal) az élen. Mintha a valóság írta volna ezeket a karaktereket, és könnyen el lehetett volna adni ezt egy magyar produkciónak is, csak a helyszín és a főszereplők származása volt más.
Nem tudom sem kiemelkedőnek, sem jónak minősíteni ezt a filmet, mert túl közönségesnek tartom, de mégis betekintést ad egy olyan világba, amitől nem is állunk annyira messze...
10/6.
A lengyelek próbálkoztak már sok mindennel, de ez az első krimi, amit tőlük láttam. A sztori eleje tipikus sorozatgyilkosságra hajaz, később jönnek az apró fordulatok, amelyek kíváncsivá teszik a nézőt valamilyen szinten. Sok hasonló filmet láttam már, többé-kevésbé jobbakat és rosszabbakat. Sokat elárulnak már az elején, hogy mi történhetett, majd a végére jön a csavar, ami kellemes meglepetés volt, de nem estem hasra tőle. Nagyjából kiszámítható és következetes a cselekmény. A lengyel társadalmat balkáninak mutatja be, ez olyan lelombozó motívum, de különösen az ügyvéd és bíró házaspár zűrös körökben mozgó gyermeke. A rendőrség személyi állományába tartozó karakterek voltak számomra a legérdekesebbek és realisztikusabbak a nyomozó ügyésszel (Jakub Gierszal) az élen. Mintha a valóság írta volna ezeket a karaktereket, és könnyen el lehetett volna adni ezt egy magyar produkciónak is, csak a helyszín és a főszereplők származása volt más. Nem tudom sem kiemelkedőnek, sem jónak minősíteni ezt a filmet, mert túl közönségesnek tartom, de mégis betekintést ad egy olyan világba, amitől nem is állunk annyira messze... 10/6.