:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::
Guy Ritchie neve garancia arra, hogy egy nem mindennapi történetet fogunk látni, és a Gengsztervilág remek példa arra, hogy milyen fantasztikus rendezővel van dolgunk. De ha az ő neve nem lenne elég, akkor ott van Tom Hardy, aki, mint tudjuk, gengszterszerepre született, vagy Pierce Brosnan és Helen Mirren, akik még ennyi évesen is lenyűgözően alakítanak.
Ebben a sorozatban London hangulatos utcáin ismerhetünk meg egy családot, akik élete tele van titokkal, erőszakkal, feszültséggel. Egy fordulóponton kezdjük a történetet, ahol Harry, a maffiacsalád megoldóembere próbál mindent megtenni, hogy elkerüljenek egy katasztrófát, de végül kitör a háború a két maffiacsalád között.
Az első két rész nekem eléggé különválik a többitől, mintha csak bevezető lenne, de utána igazán beindulnak az események, és csak forgatjuk a fejünket a folyamatos meghökkentő fordulatokon. Igazán nem ismerünk meg senkit, mindenki meglepetéseket tartogat. Több szálon futnak az események, de mégis összefut minden. Az biztos, hogy ezt a sorozatot többször látni kell, mert simán lemaradhat fontos részletekről az, aki nem figyel.
Tom Hardy már sokszor játszott rosszfiút, de valahogy nekem most mégis másnak tűnt, végre nem sántikál, mint egy mackó. Ő az, akinek folyton vág az esze, és egy lépéssel mindenki előtt jár.
Az évad utolsó része pedig olyan fordulatot hoz, hogy csak lestem. Nem is csoda, hogy nézettségi rekordokat döntöget, és hamar berendelték a második évadot is, ami nagyon várós azok után, ahogy az első véget ért.

85 Gengsztervilág (2025)
SkyShowtime (2025.06.09.)
A sorozat bemutatja a gengszterek két generációját, az üzleteiket, az általuk szőtt kapcsolatokat és az embert, akit azért hívnak, hogy megoldja a problémáikat. több»