![]()
Lehet hogy én vagyok az anyámasszony katonája, de én ebből nem kérek. tiszta öncélú és felesleges az egész. A feleségem nézte a beteg squid game-et is, arra se voltam vevő, én nem vágom, ezek mire jók.
![]()
Stephen King meg elmehet a halálfa szárára. Tegnapelőtt olvastam az első Stephen King könyvemet, lehet, hogy az utolsót is egyben, nem tudom. Az a címe, hogy Menekülő ember, álnéven írta három évvel A hosszú menetelést követően. Iszonyú rosszul és nívótlanul volt megírva, de lehet, hogy csak a magyar fordítás lett silány, nem tudom. De nem túl változatos írói fantáziára vall, hogy rövid időn belül ír két ennyire hasonló logikára épülő történetet.
Amúgy meg ha tényleg az volt a könyvben, hogy 5 napig min. 3 mérfölddel kell gyalogolni alvás nélkül az kitesz egy Budapest-Varsó vagy München vagy Bukarest távolságot. Egy négyötöd Camino de Santiago-t. Amit emberek hetek alatt tesznek meg és lelkileg újjászületnek közben. Komolyan gondolta King, hogy ezt az öt napig tartó fokozott tempójú menetet így leírja? Nem figyelt a biológia órán, vagy mi baja van? És a résztvevők miért csinálják? Lehet, hogy ez később kiderül, megmagyarázzák a nézőknek, de én ezt nem vártam meg. És miért szar bakancsban gyalogolnak meg utcai ruhában? 1979-ben született a könyv akkor már régóta léteztek sportruhák és sportcipők. Melyik bolond indul ilyen feszerelésben, ha mindenki másnál jobbnak kell lennie a túléléshez? És a legcsúcsabb hülyeség még hátravan: nem számoltam, de voltak vagy ötvenen. Azaz mindenkinek van 2 százalék esélye a túlélésre, azaz 98% esélyük volt arra, hogy nagy szenvedés végén megölik őket. Ehhez képest elég kedélyesen indulnak útnak, és egymással is indokolatlanul jópofiznak. És út közben is mindenki folyamat tépi a száját, ahelyett, hogy fókuszálna és beosztaná az energiáit.
Na ugyan, hagyjuk már ezt.
68 A hosszú menetelés (2025)
Egy disztópikus világban járunk, ahol az Egyesült Államokban évente száz tizenéves fiút kényszerítenek egy brutális, halálig tartó gyalogversenyre. A szabály egyszerű: a... több»
Szereplők: Mark Hamill, Judy Greer, Roman Griffin Davis, Cooper Hoffman, David Jonsson