2026.02.06 19:37 Ahoj poplacsek Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Kösz, nem

Lehet, hogy én vagyok az anyámasszony katonája, de én ebből nem kérek. Tiszta öncélú és felesleges az egész. A feleségem nézte a beteg Squid Game-et is, arra se voltam vevő, én nem vágom, ezek mire jók.

Stephen King meg elmehet a halálfa szárára. Tegnapelőtt olvastam az első Stephen King-könyvemet, lehet, hogy az utolsót is egyben, nem tudom. Az a címe, hogy Menekülő ember, álnéven írta három évvel A hosszú menetelést követően. Iszonyú rosszul és nívótlanul volt megírva, de lehet, hogy csak a magyar fordítás lett silány, nem tudom. De nem túl változatos írói fantáziára vall, hogy rövid időn belül ír két ennyire hasonló logikára épülő történetet.

Kösz, nem

Amúgy meg ha tényleg az volt a könyvben, hogy 5 napig minimum 3 mérföldet kell gyalogolni alvás nélkül, az kitesz egy Budapest-Varsó vagy München vagy Bukarest távolságot. Egy négyötöd Camino de Santiagót. Amit emberek hetek alatt tesznek meg, és lelkileg újjászületnek közben. Komolyan gondolta King, hogy ezt az öt napig tartó fokozott tempójú menetet így leírja? Nem figyelt a biológiaórán, vagy mi baja van? És a résztvevők miért csinálják? Lehet, hogy ez később kiderül, megmagyarázzák a nézőknek, de én ezt nem vártam meg. És miért sz@r bakancsban gyalogolnak meg utcai ruhában? 1979-ben született a könyv, akkor már régóta léteztek sportruhák és sportcipők. Melyik bolond indul ilyen felszerelésben, ha mindenki másnál jobbnak kell lennie a túléléshez? És a legcsúcsabb hülyeség még hátravan: nem számoltam, de voltak vagy ötvenen. Azaz mindenkinek van 2 százalék esélye a túlélésre, azaz 98% esélyük volt arra, hogy nagy szenvedés végén megölik őket. Ehhez képest elég kedélyesen indulnak útnak, és egymással is indokolatlanul jópofiznak. És út közben is mindenki folyamatosan tépi a száját, ahelyett, hogy fókuszálna és beosztaná az energiáit.

Na, ugyan, hagyjuk már ezt.

horror | sci-fi | thriller

Egy disztópikus világban járunk, ahol az Egyesült Államokban évente száz tizenéves fiút kényszerítenek egy brutális, halálig tartó gyalogversenyre. A szabály egyszerű: a... több»

0