2025.09.06 09:40 Majorkas Olvasottság: 166x
0

Wokesday

Alig emlékszem már az első évad történéseire, annyira mély nyomot hagyott bennem. Az is igaz, hogy több év eltelt azóta, és számomra érthetetlen, mi tartott idáig, mert annyira kiemelkedőt most sem tapasztaltam. Legalább itt a szülők (Catherine Zeta-Jones és Luis Guzmán) többet szerepelnek, és zseniális karaktert adnak, ehhez nélkülözhetetlen volt Tim Burton rendezése is, aminek rendkívül örülök, hogy nem adta ki a kezéből, viszont a régebbi alkotásaival ellentétben ezen nagyon látszik a jelennek való kényszeres megfelelés. Jenna Ortega telitalálatnak bizonyult most is, mert őt ez a sorozat tette a filmművészet térképére, és nem azok a filmek, amelyekhez adta eddig a nevét, viszont a Burton-féle alkotásokban eddig bevált.

A Wednesday számomra még mindig besorolhatatlan, mert nem csupán horrorvígjáték, de fantasy és krimi is egyben. Van ebben hitchcocki madaras borzongás, és számos más horrorfilm felé kacsingatás, jelen van egy-két dolog Burton összes művéből is, többek között az Álmosvölgy legendájából.

Wokesday

Mi nem tetszett? Wagner zenéjére repülő darazsak, egy üvegakváriumban beszélő Christopher Lloyd fej, agyevő zombi, akit bezárnak a pszichiátriára (mondjuk neki nagyon jelentős szerepe lesz később). Nekem annyira nem jött át a gülüszemű Hyde vagy mi, habár ezek az ábrázolások igen burtonosak. A vérfarkas sokkal komolyabb lenne lila haj nélkül... sorolhatnám. Ja, meg a woke, az nem maradhatott ki. Kettő finálét kapott a két cselekményszál miatt, és megnyugtatónak bizonyult, hogy nem az első évadhoz szinte nagyon hasonlóval zárják le, bár a 7. részben erősen deja vu érzésem volt, és a Lady Gaga-dal és a koreografált táncjelenet nem maradhatott ki most sem.

A főszereplő kapott egy furcsa társat Agnes személyében, aki hasonlóan beteg elme, mint ő maga, csak neki különleges képessége is van. Steve Buscemi nagyot játszott (az első részben alig ismertem fel), de Izé vitte el a show-t. Christina Ricci visszatér, de megváltozott külsővel, és itt már jelentős szerepe sajnos nem volt, ahogy Lady Gaga is csak nagyon rövid időre tűnt fel, pedig megnéztem volna főgonoszként. A zárójelenet és a színészek tetszettek, de voltak pillanatok, amikor untam magam, majd később a végére már túl sűrítettnek tűnt. Összességében nem nyújtott számomra maradandót. Kövezzetek meg, de nekem az első évad jobban tetszett. 6,5/10

fantasy | krimi | vígjáték

Wednesday Addams (Jenna Ortega) ismét visszatér, hogy végigjárja a Nevermore Akadémia sötét, gótikus termeit. A második évadban nemcsak családi bonyodalmakkal kell szembenéznie,... több»

0