2026.10.04 11:00 Kata Olvasottság: 249x
4

Azt hittem, felkavar, helyette inkább csak megpiszkált

A Verity tipikusan az a film, amiről már az első percekben érzed, hogy valami nagyon nincs rendben. Van benne egy furcsa, sötét feszültség, ami folyamatosan azt súgja, hogy itt senkiben sem lehet teljesen megbízni. És pontosan ez volt az, ami miatt kíváncsi voltam, hová fog kifutni a történet.

Hirdetés

Viszont nálam sajnos nem ütött akkorát, mint amire számítottam. A hangulat megvan, a titkok is szépen adagolva érkeznek, a szereplők között pedig ott vibrál az a bizonyos feszültség, de én sokkal merészebb és durvább filmet vártam. Folyamatosan azt éreztem, hogy most jön majd az igazán beteg rész, most borul minden, aztán valahogy mindig visszavett.

Azt hittem, felkavar, helyette inkább csak megpiszkált

Dakota Johnson nekem nagyon passzolt ebbe a különös, bizonytalan világba, Anne Hathaway pedig kifejezetten érdekes választás volt Verity szerepére. A kettőjük közötti dinamika szerintem a film egyik legerősebb része. Van benne kíváncsiság, bizalmatlanság és egy kis erotikus feszültség is, amitől azért időnként felkapja az ember a fejét.

A gondom inkább az, hogy a film nem mindig tud mit kezdeni a saját lehetőségeivel. Néhány rész nekem túl lassan csordogált, és voltak pillanatok, amikor bizony elvesztette a figyelmemet. Pedig az alapanyagból szerintem sokkal merészebb, sötétebb és izgalmasabb filmet is ki lehetett volna hozni.

Összességében nem bántam meg, hogy megnéztem, de bennem maradt egy kis hiányérzet. Több feszültséget, több merészséget és sokkal nagyobb gyomrost vártam. Nálam inkább egy érdekes, de kissé langyos thriller lett, mint az a pikáns és beteg pszichothriller, amire igazán vágytam.

58 Verity  (2026)

dráma | krimi | misztikus | romantikus | thriller

Lowen Ashleigh író megélhetési nehézégekkel szembesül, ezért igent mond egy állásajánlatra, amely élete nagy lehetőségének bizonyul. Jeremy Crawford, a bestsellerszerző... több»

4