2026.09.23 21:20 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

„A szaladgálásokat már jól betanultam”                                            ( Regős Bendegúz )

Nem szeretem a zombis filmeket. Valahol azt olvastam, hogy ez a film kötelező darab minden zombi rajongónak. Én nem vagyok rajongó, csak kíváncsi, ezért belevágtam. Igaz, a tavalyi filmbe már belekukkantottam, de akkor is csak azért, mert férfi kollégáim felhívták a figyelmemet arra, hogy Alfának milyen méretes a hímtagja.

Hirdetés

Ha már ők is rácsodálkoztak, én sem hagyhattam ki. Ehhez képest az én filmemből vagy kivágták ezt a jelenetet, vagy valami más történt, mert én bizony nem láttam semmit. Nagy bánatomra. (Persze a méret nem mindig párosul a nemzőképességgel.) Visszatérve a filmhez: kíváncsi voltam, mit nyújt a nézőnek a Csonttemplom.

„A szaladgálásokat már jól betanultam”                                            ( Regős Bendegúz )

Szerettem volna megtudni, hogy maradt-e a jól bevált recept: fertőzöttek, menekülés. A mai napig nem értem, mitől lettek ennyire gyorsak a zombik. Egy régi filmben – amelynek már a címére sem emlékszem – még lassan mászkáltak de mégis mindenkit sikerült elkapniuk. (Pedig csak futniuk kellett volna!) Azt gondoltam, hogy lesz itt ordibálás és nyershús-evés, de végül a történet üressége ragadott torkon, és nem is eresztett. Ennyire unalmas, semmitmondó alkotást már sokat láttam. Túl sokat is mostanában. Aztán megérkezett a szőke parókás szekta, és a film hirtelen teljesen más irányt vett, mint egy átlagos, hétköznapi zombiktól hemzsegő alkotás. Itt már egy zombi meditálva, betépve elmélkedik, egy orvosról, Dr. Kelsonról pedig megtudjuk, hogy szereti a Duran Duran dalait.Sőt, Kelson egy ponton már azt is vizsgálni kezdi, hogy az Alpha fertőzöttekben maradhatott-e valami az emberből, és ettől a történet egy pillanatra mintha túl akarna lépni a „meneküljünk a zombik elől” receptjén. Csakhogy engem ez sem tudott igazán bevonni, mert mire felcsillant volna valami érdekesebb gondolat, a film ismét elvesztette a fonalat. És tulajdonképpen ennyi. A szereplők játéka számomra felejthető maradt, ahogy a forgatókönyv (Alex Garland ) is. Őszintén szólva azt sem gondoltam volna, hogy Ralph Fiennes szerepet vállal egy ilyen filmben. Sokkal komolyabb alkotásokban szeretném látni, ahol valóban megcsillanthatja a színészi képességeit. A filmzene sem nyerte el a tetszésemet (Hildur Guðnadóttir). És talán a legfontosabb: fogalmam sincs, hogyan kezdődött el ez a filmfranchise, és azt sem tudom, mi történt 28 évvel ezelőtt. Lehet, hogy egyszerűen nem vagyok elég nagy zombirajongó ahhoz, hogy ezt igazán értékelni tudjam. De ha egy film végén nem az marad meg bennem, hogy mi történt, hanem az, hogy vajon mikor kezdődik már el végre valami, akkor valószínűleg nem velem van a baj. Vajon lesz még folytatás? Van egy ilyen érzésem! Jó szórakozást!

horror | sci-fi | thriller

Egy zombihordák által uralt, a külvilágtól elzárt Angliában még mindig élnek kisebb emberi közösségek. Ők azok, akiknek sikerült megvédeniük magukat, és a civilizáció... több»

0