2025.12.27 22:59 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

7/10 az ötlet jobb, mint a kivitelezés

Paolo Genovese-vel szemben magas elvárásaink vannak a Perfetti sconosciuti (Teljesen idegenek) óta, szerintem ezeknek félig sikerült ezúttal megfelelnie, de összességében egy szórakoztató filmet kapunk. Kicsit kevésbé vicces, kevésbé izgalmas, kevésbé drámai mint a szanaszét remake-elt korábbi alkotása, de megtekintésre így is abszolút méltó. Ezúttal akkora nagy tanulságokat se vonhatunk le, mint a rendező jobban sikerült régebbi munkájából (kicsiket azért igen), itt inkább a puszta szórakoztatás lehetett a cél.

7/10 az ötlet jobb, mint a kivitelezés

A helyszín ezúttal is egy lakás, csak az most olaszosan lepukkant és kaotikus, és most 2+8 szereplőnk van. Kettő ezek közül hús-vér ember, a másik 4-4 pedig az ő belső személyiségrészeiket képviselő 4 férfi illetve 4 nő. Ugyanis azok ketten randiznak, a másik 8 meg a háttérben kattog a pillanatnyi történéseken, reagálnak, mozgatják a főszereplőket. Ez a setup színházi előadásra is teljesen alkalmas, talán eredetileg színdarabnak szánták, nem néztem utána.

Ezt, hogy benne járunk a szereplők agyában részleteiben már láttuk korábbi klasszikusokban. Woody Allen az Amit tudni akartál a szexről című vígjátékában egy komplett irányítóközpontot rittyentett a szexuális bevetésre készülő férfigépezetbe, amit egy űrprogramot irányító földi teamhez hasonló csapatmunka juttatott az áhított célba. A John Malkovich menetben a szereplők John Malkovich testébe jutottak kis időre egy csúszdán keresztül, hogy onnan az idő lejártával kivetődjenek egy városszéli területre, volt is olyan, aki Malkovich randijára időzítette a saját menetét. Most csak ezek jutnak az eszembe, a lényeg, hogy elemeiben már létezett minden, ami itt megvalósult, nem történt hihetetlen innováció, de ebben a formában igenis eredeti volt az elgondolás. Más kérdés, hogy a kivitelezés némileg halvány és vérszegény lett a várakozásaimhoz képest. Az olaszoknak sokszor sikerül laza és őrült, mediterrán életérzésű vígjátékokat készíteni, de gyakran követnek el béna és bugyuta filmeket is, na ebbe jutott rendesen mindkét minőségből.

romantikus | vígjáték

Valójában mennyire ismerjük önmagunkat, amikor döntéseket hozunk? Lehet, hogy egyszerre több "én" él bennünk, amelyek mind a saját hangjukon szólalnak meg? A Túlagyalt randevú... több»

0