Ha filmként nézem, akkor a minősége közepes, picit tévéfilmes. Ha úgy tekintek rá, mint pszichológia szakos elsőéves hallgatók részére készült iskolatévé oktatófilmre, amely után át lehet beszélni a tanárral, hogy mit is láttunk, akkor használható anyag. Ha a forgatókönyvre gondolok, meg a főszereplő özvegyre, akkor olyan, mintha visszafelé simogatnák a szőrt a hátamon, oltári irritáló. Értem én, hogy megtörtént eseményen alapul (amitől még lehet kevés köze a valósághoz, nem ellenőriztem), de nem kötelező minden nárcisztikus pszichopatáról filmet csinálni.
Mint krimi technikailag a Derrickre hasonlít. Itt is elég hamar megtudjuk, hogy ki a tettes, utána várjuk a felgöngyölítést. Az unalmas szerkesztés is olyan derrickes, csak ez épp nem valami német városban, hanem Valenciában játszódik, de a városnak olyan kietlen, steril és barátságtalan részeit mutatják, hogy akár német város is lehetne. A nyomozónő is hasonlóan "jóképű", mint Derrick. Valakinek a rendező és forgatókönyvírók közül komoly Derrick-fétise lehet. :D
Szóval, ahogy már utaltam rá, végignézhetjük, ahogy egy nárcisztikus pszichopata és eléggé nimfomániás, 27 éves némber rommá manipulálja a környezetét, meg a farkánál fogva vezeti az összes férfit maga körül. Az ő története ebből a szempontból nem teljesen egyedi, ami azzá teszi, az az, hogy a férje a garázsukban szerzett hat konyhakésszúrástól sajnálatosan a túlvilágra távozik.
Hogy mi volt Az özvegy terve, azt nem fogom elrontózni, akit érdekel, az járjon utána! Volt egy olyan kisebb terve, hogy a szeretőjével az egyik délután szusit fogyasztanak majd, de az például nem jött össze, a többit ellenőrizzétek magatok! Amennyiben a Derricket szerettétek, ezt is imádni fogjátok.

59 Az özvegy terve (2025)
Rejtélyes gyilkossági eset, aminek középpontjában egy fiatal özvegyasszony áll, aki a férje késeléses halálának fő gyanúsítottja. több»