2018.11.28 19:32 JcWh Olvasottság: <100x
0

Ez a film maga William Holden, mint a magánember, hiszen elsősorban ő akarta, hogy forgassanak egy filmet Afrikáról és az élővilágáról, ráadásul ezt az ő kenyai birtokán tették meg. Holden színészi karrierje mellett az afrikai vadvilág megőrzéséért tevékenykedett és sokszor ruccant ki pihenésképpen a kontinensre, amely nagyon jó hatással volt alkoholproblémáira is. Zseniális húzásként Holden a filmben pont egy olyan ügyvédet játszik, aki idegenként mozog Afrika vadvilágában, de egyszerűen öröm nézni ahogyan eljátssza a szerepét. A történet alapvetően egy családi dráma köré szerveződik, de egy hosszabb szafarizásra is elrepíti a nézőt a film és szinte testközelből láthatjuk Afrika vadvilágát.

A mindig élvezetes alakítást nyújtó Holden mellett igazán erős színészeket találhatunk még Capucine, Trevor Howard, Pamela Franklin és persze a film igazi sztárja, Zamba (Az oroszlán) személyében. Ezek közül az itt 12 éves Pamela Franklin-t emelném ki, aki ilyen fiatalon bámulatosan játszott és sokat tett hozzá a film élvezeti értékéhez (Franklin ezelőtt Az ártatlanokban (1961) is már bizonyított, de engem igazán az 1969-es Miss Jean Brodie virágzásában nyűgözött le). És mindezeken túl önmagában is nagyon élvezetes a film, kellő humorral, drámával és kalanddal adagolva. William Holden nagy bánatára a film nem lett sikeres az amerikai mozikban, de ez inkább az afrikai helyszínnek szólhatott, semmint a pazar színészi (és állati) alakításoknak.

Aki egy könnyedebb kalandos családi drámát akar látni egy jó kis szafarival egybekötve, annak mindenképp ajánlom a filmet, amihez feliratot is készítettem.

0