2026.08.03 21:18 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

Méltatlan a francia vígjátéki hagyományokhoz

Kínszenvedős szomorújátékot hozott nekünk Emmanuel Patron és Armelle Patron, akik, gondolom, testvérek. Hálával tartozom nekik azért, hogy legalább rövid lett.

Van egy idősebb házaspár, akik megnyerik a lottón a 150 millió eurós jackpotot, de ezt nem kötik a felnőtt gyerekeik orrára, hanem kitalálják, hogy Kambodzsában létesítenek árvaházat. Ami persze derék, csak a gyerekek annyira rossz anyagi állapotban vannak, hogy a legambiciózusabb is százezer eurót kér, amikor némi kedvezményképpen a szülők lehetőséget adnak, hogy kérjenek valamennyit, ami lehetővé teszi számukra, hogy boldogok legyenek. A két másik gyerek egyike egyévnyi, a másik bő egyhavi minimálbért kér... Kapnak fejenként százezer eurót. Az 15-20 négyzetméternyi városi lakás ára. Aztán amikor a gyerekek rájönnek, hogy a szülők mennyit nyertek és szeretnének többet, akkor a szülők beintenek nekik.

Méltatlan a francia vígjátéki hagyományokhoz

Most komolyan, ez elképesztő, olyan volt nézni, mintha egy kést forgatnának az agyamban, milyen szülői hozzáállás az ilyen? A másik véglet az, ahogy a gyerekek állnak a dolgokhoz, nagyjából félhülye és önmaguk képviseletére, asszertív kommunikációra alkalmatlan idióták.

Értem én, hogy az volt a feladat, hogy ki legyenek sarkítva a karakterek, csak a végeredmény nem vicces lett, hanem kínos. Hetven percnél tartok, most már hagyom végigmenni, de esküszöm, nem emlékszem olyan pillanatra, ami annyira vicces lett volna, hogy nevetést váltson ki. Inkább olyan volt, mint a leggázabb magyar vígjátékok, mint például a Legénybúcsú. A szekunder szégyen volt az, amit legtöbbször éreztem.

vígjáték

Egy testvérhármas élete teljesen felfordul, amikor a szüleik közlik velük, hogy megnyerték a lottót, de egyetlen fillért sem akarnak megosztani velük. Ez a hír előhozza a... több»

0