![]()
Adok rá egy közepest, egyrészt mert rendes vagyok, másrészt Jason Momoa nem is olyan elcseszett, mint képzeltem (még sosem láttam semmiben), harmadrészt még bármi lehet, bár már kiszálltam, a háttérben megy így félidőben.
Egy futószalagon készült akcióvígjátékot láthatunk, ami inkább akció, mint vígjáték. Innovációmentes darab, az 1980-as évek 48 óra meg Bevery Hills-i zsaru ésatöbbi kaptafájára készült ez is. Veszélyes, kicsit törvényen kívül mozgó laza jófiúk, buzgón rossz rosszfiúk, az egyik jófiú épp párkapcsolati zűrben van, de a film végére ez remélhetőleg elmúlik. Apropó, Morena Baccarin kettő egész percig volt a film elején, ha miatta néznéd, hozzá se láss. De lehet, hogy még visszaírják a végére, sose fogom megtudni. Szép helyszínek, 1-2 érdekes jármű van még a kötelező hozzávaló-listán, és kész is a középszerű produkció.
![]()
Dave Bautista a 2024-25-ös formájához képest legalább 5-6 évet öregedett, ez elég meghökkentő volt, jobban hasonlít a 76 éves Peter Gabrielre, mint tavalyi önmagára. Ellenben Stephen Root, aki Miltont játszotta az Office space-ben, 27 év alatt semmit nem változott. Na, ennyit a színészekről.
A történet sajnos nem elég érdekfeszítő. Vagy én nem figyeltem. Vagy mindkettő. Momoa és Bautista elvileg féltestvérek, a velük majdnem egyidősnek kinéző apukájukat elcsapja egy furgon az első percekben. Hivatalosan ez baleset, de a gyerekek nyomozni kezdenek, a jakuza rájuk száll, én meg nagyon hamar elvesztettem a fonalat, képtelen lettem rajta maradni a cselekményen.
Így a végén szeretnék kicsit értetlenkedni a filmkészítők üzleti döntései felett. Többszázmillió dollárt elvernek a főszereplők gázsijára, a CGI-t meg rábízzák három hülyegyerekre, akik valami DOS-os PC-n ötforintos szoftver használatával rakják össze az effekteket. Mire jó ez? Ki érti ezt?
69 A bontóbrigád (2026)
Két féltestvér – az egyikük egy heves természetű rendőr, a másikuk egy fegyelmezett tengerészgyalogos – húszévnyi rossz viszony után kénytelenek együtt dolgozni, hogy... több»
Szereplők: Jason Momoa, Dave Bautista, Morena Baccarin, Temuera Morrison, Miyavi